Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίστηκε και σήμερα (Τρίτη του Πάσχα, 30/4/2019) η ανάπαυλα ή ανάσχεση του ΓΔ στο εύρος των 770-780 μονάδων

Συνεχίστηκε και σήμερα (Τρίτη του Πάσχα, 30/4/2019) η ανάπαυλα ή ανάσχεση του ΓΔ στο εύρος των 770-780 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική εκ πρώτης όψεως κρίνουμε την τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου καθώς ολοκληρώθηκαν 8 ημερήσια κλεισίματα του ΓΔ (+0,06%, στις 773 μονάδες) μέσα στο στενό οριζόντιο εύρος των 770-780 μονάδων το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εφαλτήριο για ένα νέο ανοδικό κύμα προς τις 800 μονάδες αυτή τη φορά.

Ωστόσο, ευχόμαστε να μην γίνει η εκτίναξη άμεσα αλλά να συνεχισθεί μια αρκετές μέρες ακόμα η πλευρική κίνηση εντός του αναφερθέντος οριζόντιου καναλιού ώστε να εδραιωθεί καλύτερα το εφαλτήριο και παράλληλα να δοθεί χρόνος στο κυλιόμενο στοπ μας του Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών να ανεβεί στην περιοχή των 750 μονάδων.

Στρατηγική για την Πέμπτη του Πάσχα, 2/5/2019

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει την Πέμπτη πράξεις.

Μετοχές

Παρά το σημερινό θετικό πρόσημο του ΓΔ , οι καθοδικές μετοχές ήταν λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ μόνον μια μετοχή, ο ΟΛΠ, σημείωσε μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 7 μετοχές, τις ΔΕΗ, ΙΝΛΟΤ, ΑΤΤ, ΙΝΤΚΑ, ΑΛΦΑ, ΑΒΑΞ και ΠΛΑΚΡ, που σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -5%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσίασε σήμερα με την άνοδο και τους όγκους της.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου έδωσε η ΜΟΗ ενώ σήματα πωλήσεων με ακριβώς αντίστροφη σηματοδότηση έδωσε η ΔΕΗ.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν τα ως ανωτέρω σήματα αγορών, είναι οι ΜΙΓ και ΣΑΡ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΠΣ, ΕΛΛ και ΤΙΤΚ. Πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες έχει να εμφανισθεί τέτοια συσχέτιση, να ετοιμάζονται να δώσουν σήματα πωλήσεων περισσότερες μετοχές από αυτές  που ετοιμάζονται να δώσουν σήματα αγορών.

Νέα υψηλά τριμήνου πέτυχαν σήμερα οι, ΜΟΗ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΙΑΣΩ και ΕΥΡΩΒ ενώ νέα χαμηλά τριμήνου σημείωσαν οι, ΔΕΗ, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ και ΠΛΑΘ. Και εδώ βλέπουμε σαφή κόπωση της 4μηνης ανοδικής αγοράς.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00-4.00 μμ.

Σήμερα, 30/4/2019, τελείωσαν οι δημοσιεύσεις κερδών 2018 των εισηγμένων. Ελπίζουμε να σας τις ανακοινώσω μαζί με σχόλια μέχρι την Παρασκευή του Πάσχα, ειδάλλως, επειδή θα λείψω στην Ευρώπη από 4 έως 9 Μαίου, θα σας τις ανακοινώσω το επόμενο Σαββατοκύριακο, 11-12 Μαίου.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text