Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη του Πάσχα, 2/5/2019, η πλευρική κίνηση του ΓΔ στο στενό οριζόντιο κανάλι αναμονής των 770-780 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη του Πάσχα, 2/5/2019, η πλευρική κίνηση του ΓΔ στο στενό οριζόντιο κανάλι αναμονής των 770-780 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Παρατείνεται η περίοδος αναμονής-ανάπαυλας της αγοράς με τον ΓΔ (+0,10%, στις 774 μονάδες, στις 3.20 μμ) να κινείται για όγδοη μέρα μέσα στην οριζόντια ζώνη κλεισιμάτων των 770-780 μονάδων της οποίας η διάσπαση πιθανόν να ακολουθηθεί από τάση προς την κατεύθυνση της διάσπασης.

Εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προκύψει νέο ανοδικό κύμα προς επίπεδα άνω των 800 μονάδων εάν ο ΓΔ δεν κλείσει κάτω από το κάτω όριο του αναφερθέντος συνωστισμού των 770-780 μονάδων δηλ κάτω των 770 μονάδων.

Η αισιοδοξία μας να μετριασθεί ή και θα ανατραπεί εάν ο ΓΔ υποχωρήσει άσχημα κάτω του μέσου άξονα των 740 μονάδων του 40ήμερου εύρους (που ορίζεται από τα σημεία Κ (780 μονάδες) και Β (708 μονάδες)), στο οποίο επίπεδο θα ανέλθει κατά τις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις το κυλιόμενο stop μας του Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την τρέχουσα μικρή άνοδο +0,10% του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι σαφώς ανοδικό με  τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ 6 μετοχές, οι ΑΒΑΞ. ΔΕΗ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΠΡΟΦ και ΓΡΙΒ, να σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΜΟΗ και ΙΑΤΡ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, αλλά μας εντυπωσιάζουν 3 μετοχές, οι ΠΡΟΦ, ΟΛΠ και ΟΛΘ, που πετυχαίνουν νέα υψηλά έτους με μεγάλες ανόδους και μεγάλους όγκους. Όμως, τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σήματα αγορών έχουν δοθεί και για τις τρείς αυτές μετοχές πολύ χαμηλότερα.

Μετοχές που σημειώνουν ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου : δεν διακρίνουμε καμία σήμερα, παρά μόνον τις ΣΑΡ και ΛΑΜΔΑ, που τείνουν να διασπάσουν τέτοιες αντιστάσεις.

Ομοίως, καμία μετοχή δεν διασπά σήμερα καθοδικά έγκυρη στήριξή της, παρά μόνον δυο μετοχές, οι ΕΛΠΕ και ΤΙΤΚ, τείνουν να το κάνουν.

Αρκετές μετοχές, οι ΠΡΟΦ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΓΡΙΒ, ΑΡΑΙΓ, ΕΕΕ, ΣΑΡ, ΕΥΡΩΒ και ΜΥΤΙΛ, σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους, γεγονός που σημαίνει ότι η γενική ανοδική αγορά διατηρείται ακμαία.

Μεγάλους όγκους συσσωρεύσεων, διακινούν οι νικήτριες της ημέρας, ΠΡΟΦ, ΟΛΘ και ΟΛΠ.

Οι ΔΕΗ και ΙΝΛΟΤ σήμερα αντιδρούν ανοδικά, με την πρώτη να φτάνει πριν 3 ώρες το +5% και την δεύτερη το +3%, αλλά και οι δύο δεν μας εντυπωσιάζουν καθόλου καθώς οι συνοδεύοντες όγκοι είναι μικροί, στην ΔΕΗ 350 χιλ τεμάχια (ενώ οι πρόσφατες διανομές έγιναν με μέσους ημερήσιους όγκους 2 εκατ τεμαχίων) και στην ΙΝΛΟΤ 150 χιλ τεμάχια (ενώ οι πρόσφατες διανομές έγιναν με μέσους ημερήσιους όγκους 1 εκατ τεμαχίων).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text