Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πορεία ανάκαμψης βλέπει η Fieratex

Πορεία ανάκαμψης βλέπει η Fieratex

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πορεία ανάκαμψης βλέπει η Fieratex

Μετά την περυσινή συρρίκνωση των λειτουργικών ζημιών, νέα βελτίωση οικονομικών επιδόσεων αναμένει για το 2019 η εισηγμένη εταιρεία. Πώς περιγράφει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας-ένδυσης.

Μπορεί το καθαρό αποτέλεσμα της βορειοελλαδίτικης εταιρείας υφασμάτων να ήταν πέρυσι θετικό (+100 χιλ. ευρώ), ωστόσο σε προ φόρων επίπεδο η Fieratex συνέχισε να καταγράφει ζημίες. Μειωμένες μεν σε σχέση με πέρυσι (από -847 σε -342 χιλ. ευρώ), αλλά ζημίες.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση της εισηγμένης βλέπει το μέλλον της εταιρείας με συγκρατημένη αισιοδοξία. Αφ’ ενός, χαρακτηριστικό είναι αυτό που αναφέρει σχετικά με τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό στον κλάδο: «Για δεύτερη συνεχιζόμενη χρονιά οι ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν είδη κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης δείχνουν να ανακτούν την εμπιστοσύνη των μεγάλων οίκων διακίνησης τέτοιων ειδών της Ευρώπης». Και επίσης ότι η Τουρκία (ο κύριος ανταγωνιστής των ελληνικών επιχειρήσεων στην εν λόγω αγορά), «παρά τις σημαντικές επιδόσεις και την μεγάλη υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος, συνεχίζει να υπερθερμαίνεται και να χάνει πελάτες από την Ευρώπη, οι οποίοι στρέφονται πλέον στις χώρες της Νότιας Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».

Και αφ’ ετέρου ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο βλέπει την πορεία της εισηγμένης μέσα στο 2019: «Τα προϊόντα της εταιρίας στην συντριπτική τους πλειοψηφία απευθύνονται σε πελάτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι προοπτικές των οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι θετικές, η διοίκηση της εταιρίας στοχεύει σε πωλήσεις προϊόντων με μεγάλη προστιθέμενη αξία, έτσι αναμένεται να συνεχιστεί η αύξηση των πωλήσεων και η βελτίωση των αποτελεσμάτων για το τρέχον έτος. Παράλληλα η σχετική σταθερότητα της ισοτιμίας του ευρώ σε σχέση με το δολάριο και του κόστους ενέργειας, δεν θα επιδεινώσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ευρωπαϊκών προϊόντων σε σχέση με αυτά των ανταγωνιστών από την εγγύς και άπω ανατολή».

Στις 31/12/2018 η καθαρή θέση της Fieratex διαμορφώθηκε στα 12,07 εκατ. ευρώ και ο καθαρός της δανεισμός στα 4,74 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text