Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις πλέον η Intralot

Μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις πλέον η Intralot

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις πλέον η Intralot

Μπορεί χθες να αντέδρασε σε ποσοστό 1,91%, όμως το προηγούμενο 3ήμερο είχε απωλέσει περί το 12% της αξίας της, ενώ στις οκτώ τελευταίες συνεδριάσεις καταγράφει στις έξι εξ αυτών, με απώλειες άνω του 25%.

Ο λόγος για την Intralot και, ως γνωστόν, το ταμπλό, συνήθως δε λέει ψέματα. Μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από την πλευρά της Intralot, είχαμε τρεις σερί έντονα πτωτικές συνεδριάσεις με ισχυρότατους όγκους. Σε αυτό το πτωτικό 3ήμερο, ο τίτλος υποχώρησε κοντά στο 17% με συνολικό όγκο περί τα 4 εκατ. τεμάχια! Αυτό δείχνει σημαντικές ρευστοποιήσεις ισχυρών!

Η Intralot έχει πολλά και σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσει. Γι' αυτό βγήκε μπροστά και ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης. Πάντως, οι επενδυτές – συχνά το τελευταίο διάστημα – έχουν δείξει την ανησυχία τους, κάτι που αντανακλάται μερικώς και στις άλλες δύο μετοχές του ομίλου.

Από τότε που ο ΟΠΑΠ διέκοψε τη συνεργασία με την Intralot τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν, ενώ πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, ο Σωκράτης Κόκκαλης απείλησε ότι ενδέχεται ο όμιλος Intracom να αλλάξει έδρα. Η ουσία είναι ότι κέρδη από το εξωτερικό η εταιρεία δεν φέρνει, παρά το μεγάλο «άπλωμα». Αυτός είναι ο λόγος που πλέον θα… μαζευτεί από πολλές αγορές που απλώς δίνει το παρόν, χωρίς κερδοφορία…

Οι ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 58,5 εκατ. ευρώ με μείωση πωλήσεων και EBITDA, μειώθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, με την καθαρή θέση πλέον μόλις στα 6,3 εκατ. ευρώ.

Εξαιρετικά βαρύς είναι ο καθαρός δανεισμός που στο τέλος του 2018 ανήλθε στα 615,3 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 104,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2017. Η επένδυση στις ΗΠΑ, η πληρωμή της τελευταίας δόσης για την επένδυση σε λογισμικό της AMELCO, η αποπληρωμή μακροχρόνιας έντοκης υποχρέωσης και κάποια άλλα έξοδα, εκτόξευσαν εκ νέου το δανεισμό.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text