Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Συνεχίζονται οι μεγάλες επενδύσεις από την Καράτζης – Προγραμματίζει νέες έως 450 εκατ. ευρώ

Συνεχίζονται οι μεγάλες επενδύσεις από την Καράτζης – Προγραμματίζει νέες έως 450 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συνεχίζονται οι μεγάλες επενδύσεις από την Καράτζης – Προγραμματίζει νέες έως 450 εκατ. ευρώ

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της διοίκησης για την τρέχουσα χρήση - Πως κινήθηκαν τα μεγέθη το 2018

Αυξημένες πωλήσεις λόγω της δραστηριότητας στην εμπορία ενέργειας εμφάνισε το 2018 η Καράτζης και πιο συγκεκριμένα οι ενοποιημένες πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα 182,6 εκατ. ευρώ από 100,4 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 7,5 εκατ. ευρώ 9,2 εκατ. ευρώ.

Η αξία κτήσης των παγίων του ομίλου για την τρέχουσα χρήση ανέρχεται σε 205,7 εκατ. ευρώ έναντι 182,764 εκατ. ευρώ το 2017 και καθαρός δανεισμός του ομίλου ανέρχεται σε 17,9 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση οφείλεται σε νέα δάνεια για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων του ομίλου και ειδικότερα την επένδυση του νέου ξενοδοχείου Nana Princess

Οι καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές του ομίλου ανήλθαν σε 6,329 εκατ. ευρώ και της εταιρείας σε 4,15 εκατ. ευρώ.

Η επίτευξη ισχυρών λειτουργικών ταμειακών ροών συνέβαλε στην αυτοχρηματοδότηση σημαντικού μέρους των επενδυτικών σχεδίων του Ομίλου.

Στις αρχές Ιουνίου 2018 το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο της μητρικής εταιρείας Nana Princess υποδέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες.

Το θέρετρο αποτελείται από 112 υπερπολυτελή διαμερίσματα, σουίτες και βίλες, μαζί με εγκαταστάσεις αναψυχής και ψυχαγωγίας, οι οποίες περιλαμβάνουν, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες στα δωμάτια, τελευταίας τεχνολογίας spa και γυμναστήριο καθώς και έξι διαφορετικούς χώρους εστιατορίων και μπαρ.

Η συνολική επένδυση έχει υπερβεί τα 25 εκατ. ευρώ.

Η Εταιρεία στο τέλος της χρήσης προχώρησε σε συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας «Αιολική Πνοή Αποσκιάς Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» η οποία κατέχει άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 9 MW από αιολικό σταθμό.

Η Εταιρεία προχώρησε σε αναδιάρθρωση των διαδικασιών αποθήκευσης και συσκευασίας προχωρώντας τον Νοέμβριο του 2018 στην αγορά κτιριακών υποδομών στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου συνολικής έκτασης 5.000 τ.μ. σε οικόπεδο 10.000 τ.μ., προκειμένου να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση των βιομηχανικών της προϊόντων.

Η βιομηχανική δραστηριότητα του Ομίλου το 2019 αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα κύκλου εργασιών.

Η Διοίκηση σχεδιάζει νέα επένδυση στο εργοστάσιο της Λάρισας, για την παραγωγή σπάγκου χορτοδεσίας προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2019, ο συνολικός κύκλος εργασιών αναμένεται αυξητικός κυρίως λόγω της πλήρους λειτουργίας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Nana Princess, ενώ στόχος της διοίκησης είναι η διατήρηση του κύκλου εργασιών του Nana Beach στα περυσινά υψηλά επίπεδα.

Αναφορικά με το ξενοδοχείο Nana Beach, ολοκληρώθηκε η α΄φάση του επενδυτικού σχεδίου που περιελάβανε τη ριζική ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση 200 δωματίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων.

Η β’ φάση που αφορά την ανακαίνιση 200 ακόμη δωματίων, επισιτιστικών τμημάτων και κολυμβητικών δεξαμενών θα υλοποιηθεί την επόμενη χειμερινή περίοδο.

Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Nana Beach, η οποία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις έχει συνολικό προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ και αναμένεται η υπαγωγή της στις διατάξεις του νόμου 4399/2016.

Ως προς τον κλάδο παραγωγής ενέργειας, για το 2019 δεν αναμένονται αξιοσημείωτες μεταβολές σε σχέση με το 2018.

Ο επενδυτικός σχεδιασμός του ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ στον ενεργειακό τομέα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης δύο αιολικών σταθμών ισχύος 3 MW έκαστος. Επιπρόσθετα επενδύει στον τομέα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας, έχοντας καταθέσει άδειες φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 100 MW στην κεντρική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 55 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των μελλοντικών εξελίξεων στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, ο όμιλος ΚΑΡΑΤΖΗ έχει καταθέσει αίτηση έκδοσης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θερμοηλεκτρικού σταθμού με την τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο, ισχύος 660 MW.

Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 370 εκατ. ευρώ.

Τέλος εντός του 2019, θα ληφθούν οι αδειοδοτήσεις τόσο των αιολικών όσο και των ΦΒ πάρκων προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία και η υλοποίηση των σχεδίων θα γίνει εντός του 2020.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text