Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Γ. Σταθάκης: Θα έχουμε ρεύμα το 2020, η ΔΕΗ δεν θα καταρρεύσει

Γ. Σταθάκης: Θα έχουμε ρεύμα το 2020, η ΔΕΗ δεν θα καταρρεύσει

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γ. Σταθάκης: Θα έχουμε ρεύμα το 2020, η ΔΕΗ δεν θα καταρρεύσει

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Το θέμα των ημερών στην ενεργειακή επικαιρότητα είναι οι ζημιές που ανακοίνωσε η ΔΕΗ και η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση για την πορεία της ΔΕΚΟ και τις προοπτικές βιωσιμότητάς της.

Προ ολίγου στην πρώτη δημόσια παρέμβασή του για το θέμα της ΔΕΗ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2018, ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης επέλεξε να σχολιάσει σκωπτικά τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα η μόνη αναφορά που έκανε ανοίγοντας την ομιλία του στο ετήσιο συμπόσιο της Ελληνικής Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία HAEE, ο κ. Σταθάκης, ήταν ότι το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε ρεύμα το 2020 και ότι η ΔΕΗ δε θα καταρρεύσει.

Ο ίδιος πρόσθεσε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια, καθώς η ρευστότητα της ΔΕΗ είναι διασφαλισμένη για τους επόμενους 24 μήνες.

Παρά την λιτή αναφορά του κ. Σταθάκη στα όσα συμβαίνουν γύρω από τη ΔΕΗ, ωστόσο, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που μίλησαν στη συνέχεια άσκησαν δριμεία κριτική.

Ο τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι η ΔΕΗ από 100 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 έγραψε 900 εκατ. ευρώ ζημιές και αυτό είναι αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Ο ίδιος εξέφρασε φόβους για μεγάλο black out στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης της ΔΕΗ και της ανεπαρκούς συντήρησης των δικτύων.

Αλλά και ο τομεάρχης ενέργειας του ΚΙΝΑΛ Γ. Αρβανιτίδης, αναφέρθηκε στις επισημάνσεις της έκθεσης της S&P ότι η ΔΕΗ επιβιώνει οριακά για τους επόμενους 12 μήνες, τονίζοντας ότι αποκαλύπτεται το ύψος της ζημιάς που έφεραν οι ιδεοληψίες και ο οπορτουνισμός της κυβέρνησης. Απαιτείται εθνική συνεννόηση για τη ΔΕΗ, η διαχρονική ασυνεννοησία κόστισε πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε ανέφερε ο κ. Αρβανιτίδης.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text