Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intercontinental ΑΕΕΑΠ: Νέες επενδύσεις με χαμηλότοκα δάνεια

Intercontinental ΑΕΕΑΠ: Νέες επενδύσεις με χαμηλότοκα δάνεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intercontinental ΑΕΕΑΠ: Νέες επενδύσεις με χαμηλότοκα δάνεια

Ανοδικές προοπτικές οικονομικών επιδόσεων για τα επόμενα χρόνια «βλέπει» η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας. Πού αποδίδει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τα ελληνικά ακίνητα. Νέες επενδύσεις μέσω χαμηλότοκου δανεισμού.

«Οι προσδοκίες μας για επανεκκίνηση της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα» δήλωσε ο CEO της Intercontinental-International ΑΕΕΑΠ Μάριος Αποστολίνας στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης εταιρείας, συμπληρώνοντας: «Η αγορά των γραφείων και των εμπορικών ακινήτων αναθερμαίνεται. Οι τιμές, τα ενοίκια και ο όγκος των συναλλαγών ανακάμπτουν. Επενδυτές από το εξωτερικό εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους σε όλες τις κατηγορίες της αγοράς, ενώ παρατηρείται έλλειψη στο κομμάτι των ποιοτικών ακινήτων».

Ο κ. Αποστολίνας επίσης απέδωσε το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είτε στις πολύ υψηλότερες αποδόσεις ενοικίου (yields) που προσφέρει η Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. 3,1% σε Γερμανία-Παρίσι-Βιέννη-Άμστερνταμ, 3,7% στην Ιταλία, 4% στις Βρυξέλλες και 4,5% στη Λισαβόνα), είτε στο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί σε άλλες χώρες της περιοχής.

Ειδικότερα, για την πορεία και τις προοπτικές της Intercontinental-International ΑΕΕΑΠ, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε:

• Στην επιτυχημένη πολιτική επενδύσεων, καθώς «αγοράσαμε κατά τη διάρκεια της κρίσης, όταν η αγορά του real estate έξυνε τον πάτο». Το μέσο yield στις 31/12/2018 των ακινήτων της εισηγμένης διαμορφώνεται κοντά στο 8% και είναι το υψηλότερο μεταξύ των ελληνικών ΑΕΕΑΠ.

• Στα έσοδα από ενοίκια που έχουν αυξηθεί κατά 80% από το 2015 και αναμένεται να ακολουθήσουν ανοδική τάση τόσο εφέτος, όσο και κατά τα επόμενα χρόνια, διότι: α) Τα μισθώματα είναι διατηρήσιμα, με μέση διάρκεια συμβολαίων άνω των δέκα ετών, σε μισθωτές υψηλής αξιοπιστίας και σε πολλά ακίνητα υπάρχει ρήτρα ανοδικής αναπροσαρμογής ενοικίου πάνω από τον εκάστοτε πληθωρισμό β) Αρκετά ακίνητα που αγοράστηκαν μέσα στο 2018, φέτος θα αποδώσουν για την εταιρεία σε 12μηνη βάση γ) Δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι τώρα διαγραφές ή καθυστερήσεις είσπραξης ενοικίων.

• Στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων που θα χρηματοδοτηθεί από δύο υπό διαπραγμάτευση ομολογιακά δάνεια με Eurobank και IBG, συνολικού ύψους έως 19,1 εκατ. ευρώ (σήμερα η εταιρεία έχει και ταμείο 5,5 εκατ. ευρώ) και επιτοκίου γύρω στο 3,2%. Με δεδομένο ότι θα αποκτηθούν ακίνητα σαφώς υψηλότερου yield, θα αυξηθεί η λειτουργική κερδοφορία και η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων, ενώ ο δείκτης δανείων προς ενεργητικό θα ανεβεί στο ασφαλές 39%.

Επίσης, η τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε μεταξύ άλλων τη διανομή αφορολόγητου μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή (ημερομηνία καταγραφής 8/5, πληρώνεται στις 13/5), ποσό που αναμένεται να αυξηθεί του χρόνου, καθώς και τη συνέχιση του προγράμματος δυνατότητας αγοράς ιδίων μετοχών.

Ο «απλός μέτοχος» Γ. Περιστέρης

Έκπληξη στους επενδυτές προκάλεσε η παρουσία στη γενική συνέλευση του προέδρου του Ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Γιώργου Περιστέρη, ο οποίος σε σχετική ερώτηση έσπευσε να απαντήσει πως παραβρίσκεται με την ιδιότητα του «απλού μετόχου».

Πηγή:www.euro2day.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text