Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μάχη Intralot για να κρατήσει το συμβόλαιο του Μαρόκου

Μάχη Intralot για να κρατήσει το συμβόλαιο του Μαρόκου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μάχη Intralot για να κρατήσει το συμβόλαιο του Μαρόκου

Η διοίκηση της εισηγμένης προσπαθεί να κερδίσει ένα από τα πιο σημαντικά συμβόλαια στην περιοχή της Μεσογείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ταυτόχρονα εξετάζει την πώληση των δραστηριοτήτων σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Σκληρή μάχη για να κρατήσει ένα από τα σημαντικότερα συμβόλαια που της έχουν απομείνει στην ευρύτερη περιοχή της  Μεσογείου, μετά το πλήγμα που δέχθηκε στην Τουρκία, δίνει η διοίκηση της Intralοt.

Η σύμβαση που είχε υπογράψει η θυγατρική Intralot ΙΝΛΟΤ -3,24% Maroc με την κρατική λοταρία του Μαρόκου, τη Marocaine des Jeux et des Sports (MDJS), έληγε στα τέλη Δεκεμβρίου 2018, αλλά η ελληνική εταιρεία πέτυχε την επέκτασή της μέχρι τα τέλη του 2019. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του νέου συνεργάτη της MDJS, με τη διοίκηση της Intralοt να υποστηρίζει στον ετήσιο απολογισμό του 2018 πως «είμαστε αισιόδοξοι ότι η θυγατρική μας θα εξασφαλίσει τη νέα σύμβαση».

Οι επισκέψεις ανώτατων στελεχών της Intralοt στο Μαρόκο έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα καθώς πρόσφατα η εταιρεία έχασε τη σύμβαση υποστήριξης της δεύτερης κρατικής λοταρίας του Μαρόκου, της Société de Gestion de La Loterie Nationale (SGLN). Η τελευταία προχώρησε πέρυσι σε διαγωνισμό για τον τεχνολογικό πάροχο, τον οποίο δεν κέρδισε η Intralοt, το 22% των εσόδων της οποίας από το Μαρόκο προέρχονταν από το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

Η Intralοt Maroc είχε πέρυσι 27,4 εκατ. ευρώ με αύξηση 21,8% σε σύγκριση με το 2017, με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 8,3 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία υποστηρίζει σήμερα τη λειτουργία όλων των παιχνιδιών της lottery Marocaine des Jeux et des Sports, η οποία διαθέτει 1.200 σημεία πώλησηςσε ολόκληρη τη χώρα.

Η ανανέωση της σύμβασης θεωρείται σημαντική για την ελληνική εταιρεία, όχι εξαιτίας του μεγάλου ύψους της (από το Μαρόκο ήρθε πέρυσι το 3,1% των συνολικών εσόδων του ομίλου Intralοt) αλλά εξαιτίας του μεγάλου εύρους υπηρεσιών που παρέχει στην κρατική λοταρία της αφρικανικής χώρας (από τη διαχείριση ρίσκου μέχρι το marketing των λαχνών, τη συντήρηση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου σύνδεσης των τερματικών κ.λπ.).

Την ίδια στιγμή, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τη διοίκηση της Intralοt να εξετάζει την πώληση των δραστηριοτήτων σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, στις οποίες δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών Intralοt Australia, Intralοt Gaming Services και Intralοt New Zealand Ltd Operations. Ωστόσο, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, για τα δυσάρεστα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, η διοίκηση δεν είχε αναφερθεί στην Αυστραλία. Είχε πράγματι μιλήσει για πώληση περιουσιακών στοιχείων, αλλά είχε αναφερθεί στο μειοψηφικό ποσοστό (20%) που ελέγχει στη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικού στοιχηματισμού της Ιταλίας, την Gamenet, καθώς και σε ενδεχόμενη πώληση του αντίστοιχου ποσοστού που έχει διατηρήσει στην πρώην θυγατρική της στο Περού.

Τα έσοδα του ομίλου Intralοt από την Αυστραλία κινήθηκαν πέρυσι κοντά στα 21 εκατ. ευρώ, με σημαντική πτώση άνω του 20% σε σύγκριση με το 2017 (κυρίως επειδή το 2017 είχαν πωληθεί άδειες λογισμικού με σημαντικό έσοδο, περί τα 4 εκατ. ευρώ, για την εταιρεία), με τα EBITDA στα 13 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text