Αρχική | Προηγ. Τεύχη | Χ&Α - 208 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Απόδοση 14,09% από αρχή του έτους

Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Απόδοση 14,09% από αρχή του έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Απόδοση 14,09% από αρχή του έτους

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, το οποίο παρέμενε σχεδόν πλήρως τοποθετημένο στην αγορά έως και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, μείωσε σημαντικά τις θέσεις του κατά το α’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, καθώς ο Γενικός Δείκτης εισήλθε σε φάση διόρθωσης (πτώση άνω του 10% από το “υψηλό” της 31/7/2019). Κατά τη 16η Αυγούστου, όταν ο Γενικός Δείκτης έφθανε στο χαμηλότερο σημείο της περιόδου (792,06 μονάδες), το ποσοστό του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε μετοχές είχε μειωθεί στο 39,5%. Άρχισε επανατοποθετήσεις, από την 17/9/2019, όταν διαφάνηκε ότι η περαιτέρω πτώση της αγοράς θα μπορούσε να αποτραπεί. Μετά τις σταδιακές επανατοποθετήσεις, το ποσοστό του Χαρτοφυλακίου σε μετοχές, στις 16/9/2019, έφθασε στο 78,3%.

Η μειωμένη απόδοση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, το οποίο στις κινήσεις του ακολουθεί τη θεωρία του “Στροφέα” (εδώ), σε ανοδικές φάσεις της χρηματιστηριακής αγοράς είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο δε θα πρέπει να εκπλήσσει ή να ανησυχεί τον επενδυτή που παρακολουθεί την Τεχνική Ανάλυση. Οι μεγάλες διαφορές ενός τέτοιου χαρτοφυλακίου σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, συνήθως επιτυγχάνονται σε βάθος χρόνου, όταν η μεθοδολογία που ακολουθείται, προστατεύει τον επενδυτή από τις μεγάλες -και συχνά καταστροφικές- πτώσεις της αγοράς.

Σημειώνεται ότι στα 17 χρόνια λειτουργίας του χαρτοφυλακίου, η σωρευτική απόδοση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου φτάνει στο 451,1%, ενώ στο ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 55,3% (εδώ).

 

Δείτε τις καθημερινές αποτιμήσεις των εκπαιδευτικών χαρτοφυλακίων του “Χ&Α” (εδώ)Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text