Αρχική | Προηγ. Τεύχη | Χ&Α - 209 | MEVACO Μεταλλουργική

MEVACO Μεταλλουργική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
MEVACO Μεταλλουργική

MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ

Έχοντας αναδιαρθρώσει το μοντέλο λειτουργίας της και έχοντας στρέψει τον προσανατολισμό της στο εξωτερικό, οι πωλήσεις της εταιρίας ανακάμπτουν και φέτος οδηγείται στην κερδοφορία, μετά από μία σειρά ζημιογόνων χρήσεων.

 

Κατά το α’ εξάμηνο του έτους, οι πωλήσεις έφθασαν στα €7,806 εκατομμύρια, έναντι €4,691 εκατομμυρίων κατά το α’ εξάμηνο του 2018. Το EBIDTA βελτιώθηκε σημαντικά σε €1,17 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη έφθασαν στις €591 χιλιάδες ευρώ, έναντι ζημιών €367 χιλιάδων κατά το α’ εξάμηνο του 2018.

 

Η εταιρία ολοκληρώνει με επιτυχία σύμβαση (ύψους €4,8 εκατομμυρίων) παραγωγής ηχομονωτικών συστημάτων τα οποία θα εξαχθούν στην Αυστραλία, ενώ διαπραγματεύεται νέα παρόμοια σύμβαση, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της θα εκτελεστεί εντός του 2019. Παράλληλα, συνήψε σύμβαση με την Intracom Defence για υλοποίηση προγραμμάτων κατασκευής αμυντικού υλικού, ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων, υλοποιεί έργα του μετρό της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ κατασκευάζει συστήματα φωτοβολταϊκών πάρκων (για λογαριασμό του ομίλου Ελλάκτωρ) που κατευθύνονται σε πολλές χώρες του κόσμου. Η εταιρία αποδίδει μεγάλη σημασία στην κατασκευή φωτοβολταϊκών συστημάτων, αφού εκτιμά ότι η ζήτησή τους θα αυξηθεί σημαντικά στα επόμενα χρόνια. Τέλος, έχει δεχθεί παραγγελίες από την πολυεθνική Howden για την παραγωγή εξαρτημάτων στα συστήματα εξαερισμού σηράγγων, ενώ εκτιμά ότι η συνεργασία της με τον διεθνή Όμιλο θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια.

 

Καθώς ήδη πετυχαίνει βελτίωση των μεγεθών της από τη στροφή που πραγματοποίησε προς στο εξωτερικό, η εταιρία εκτιμά ότι, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τα έργα που θα γίνουν, θα της δώσει δυνατότητες για περαιτέρω ενίσχυση του κύκλου εργασιών της και της κερδοφορίας της.

Για το 2019 εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών θα φθάσει στα €13 εκατομμύρια, ενώ κατά το β’ εξάμηνο, η κερδοφορία θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

 

Με βάση τα στοιχεία των χαρτοφυλακίων της 30/6/2019, ουδέν Αμοιβαίο Κεφάλαιο κατείχε μετοχές της εταιρίας. Πέραν των αρνητικών της αποτελεσμάτων που εμφάνιζε μέχρι και το 2018, το γεγονός αυτό οφειλόταν και στην εξαιρετικά χαμηλή εμπορευστιμότητα της μετοχής. Ο μέσος ημερήσιος όρος συναλλαγών κατά το 2019 φθάνει στις €2,4 χιλιάδες ευρώ, επίπεδο που ειναι αυξημένο σε σχέση με το 2018 (€1,1 χιλιάδες), αλλά το οποίο παραμένει απαγορευτικά χαμηλό. Οι ίδιοι λόγοι μας αποτρέπουν, μέχρι στιγμής, να εκφράσουμε θετική επενδυτική γνώμη για τη μετοχή της εταιρίας. Η τιμή της μετοχής της εταιρίας σημειώνει αύξηση κατά 68,1% από την αρχή του έτους, ενώ η κεφαλαιοποίησή της φθάνει στα €16,6 εκατομμύρια.

 

Δείτε συνοπτικό πίνακα αποτελεσμάτων (εδώ).

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text