Flexopack AE

07 Οκτωβρίου 2019, 13:40 | Χ&Α - 209

Flexopack AE

FLEXOPACK

Ο ενοποιηµένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Flexopack, ανήλθε σε € 45,2 εκατ., έναντι € 41,8 εκατ. παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 8,03% .Τα κέρδη προ φόρων, χρηµατοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσµάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν -σε επίπεδο Οµίλου- σε € 7,56 εκατ., έναντι € 7,74 εκατ., µειωµένα κατά 2,43%. Τα κέρδη µετά φόρων ανήλθαν για τον Όµιλο σε € 3,50 εκατ. ευρώ, έναντι € 3,58 εκατ. ευρώ, µειωµένα κατά 2,40%.

Λόγω του έντονα εξαγωγικού προσανατολισµού του Οµίλου, οι προοπτικές, τα αποτελέσµατα και η πορεία του για το β’ εξάµηνο της τρέχουσας χρήσεως 2019 τελούν σε άµεση συνάρτηση µε την κατάσταση που επικρατεί αφενός µεν στην παγκόσµια, αφετέρου δε στην εγχώρια οικονοµία και αγορά.

Εντός του 2019, η εταιρία αναμένεται να δαπανήσει έως 15 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών εγκαταστάσεων σε Ελλάδα και Πολωνία, που θα περιλαμβάνουν την αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού, τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής και επέκταση των δικτύων διανομής. Παράλληλα, στο απώτερο μέλλον, σχεδιάζει την ανέγερση βιομηχανικου κτηρίου στο Mπρισμπέιν της Αυστραλίας. Δείτε εταιρική ανάλυση του Απριλίου 2019 (εδώ).

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα εταιρία, που κινείται με σταθερά βήματα σε μία αγορά όπου διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε επίπεδο προϊόντος, έχοντας ως κύριο στόχο να διευρύνει την παρουσία της στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, δεν έχει προκαλέσει αρνητικές εκπλήξεις, ενώ διανέμει μέρισμα (ή προβαίνει σε επιστροφή κεφαλαίου) σε τακτική βάση.

Το 3,72% των μετοχών κατέχεται από 7 Αμοιβαία Κεφάλαια (εδώ), ενώ η τάση διακράτησής της είναι ελαφρά αυξητική. Η μετοχή έχει πρόβλημα εμπορευσιμότητας στο Χρηματιστήριο, αφού ο μ.ο. της αξίας συναλλαγών κατά το 2019 φθάνει μόλις σε €5,5 χιλιάδες, έναντι €13,5 χιλιάδων κατά το 2018. (δείτε εδώ). Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που δεν έχουμε εκφράσει θετική επενδυτική γνώμη για τη μετοχή. Η συνολική κεφαλαιοποίησή της φθάνει στα € 83 εκατομμύρια.

 

Δείτε την ανακοίνωση της εταιρίας (εδώ). Δείτε συνοπτικό πίνακα αποτελεσμάτων (εδώ).

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.