Όταν η ζωή στα δίνει όλα και συ δε το εκτιμάς, καταλήγεις σε άσχημα μονοπάτια

21 Οκτωβρίου 2019, 15:35 | Σκέψεις

Όταν η ζωή στα δίνει όλα και συ δε το εκτιμάς, καταλήγεις σε άσχημα μονοπάτια

Όταν η ζωή στα δίνει όλα και συ δε το εκτιμάς, καταλήγεις σε άσχημα μονοπάτια.
Κατηγορούμενος, στην Αμερική, για χρηματιστηριακή απάτη ο Γιώργος Νίκας, γιός του αείμνηστου Παναγιώτη Νίκα, του "πατέρα" της αλλαντοβιομηχανίας στην Ελλάδα.
Είχα γνωρίσει και συνεργάστηκα με τον Παναγιώτη Νίκα, στα χρηματιστηριακά έντυπα της εταιρία του, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο. Ήταν ένας από τους πιο σεβάσμιους ανθρώπους που γνώρισα. Και πιστεύω και από τους πιο έντιμους. Ο γιός, άλλη πάστα. Του εύκολου, του γρήγορου του άκοπου. Τσακώθηκε με τον πατέρα του και έφυγε από την οικογενειακή εταιρία. Έστησε δουλειές στην Αμερική. Και πήγαινε -όπως διαβάζω- καλά. Τώρα, κατηγορείται για απάτες. Εύχομαι να μην καταδικαστεί. Επειδή, στην Αμερική δεν παίζουν με αυτά. Και αν καταδικαστεί, θα μπει για μερικά χρόνια στη φυλακή (και στην Αμερική η φυλακή είναι πραγματική φυλακή) και θα δει και μία άλλη -πολύ διαφορετική και οδυνηρή- πλευρά της ζωής.
Θέλει ικανότητα για να διαχειριστεί κάποιος ένα όνομα και το πολύ χρήμα. Αν δεν την έχεις, τότε το χρήμα γίνεται κατάρα.

(Μαζί με τον Γιώργο Νίκα, αναφέρεται ότι είναι μπλεγμένος και ο γιός του Λαβίδα. Άλλος γόνος καλής οικογένειας. Άλλο ένα μήλο που δεν έπεσε κάτω από τη μηλιά).

 

Διαβάστε για την υπόθεση:
Γιώργος Νίκας: Οι μπίζνες και οι κατηγορίες για οικονομικό σκάνδαλο στη Νέα Υόρκη (εδώ)

 

Γιάννης Σιάτρας