Άποψη: Η αγορά ξεπερνά τις μετεκλογικές ταλαντεύσεις και αμφισβητήσεις

21 Οκτωβρίου 2019, 18:05 | Χ&Α - Επικαιρότητα

Άποψη: Η αγορά ξεπερνά τις μετεκλογικές ταλαντεύσεις και αμφισβητήσεις

Εκτιμούμε ότι, σταδιακά, η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκει το “δρόμο” της, έχοντας ξεπεράσει τις μετεκλογικές ταλαντεύσεις και αμφισβητήσεις, ή τουλάχιστον, έχοντας συγκεκριμενοποιήσει τα προβλήματα και τα “εμπόδια” που θα βρεθούν μπροστά της τους επόμενους μήνες. Μετά το “ξάφνιασμα” της μετεκλογικής περιόδου, σήμερα, ίσως είναι η πρώτη φορά που -κατά τη δική μας άποψη- μπορούμε να εκφράσουμε την άποψη ότι η αγορά ξαναμπαίνει σε μία κατάσταση θετικής ψυχολογίας. Βεβαίως, ουδείς αναμένει θεαματικές επιδόσεις, όμως, σήμερα εκτιμούμε ότι είναι πιο πιθανό να κερδίσει η αγορά 70 μονάδες και να βρεθεί στις 940, παρά να τις χάσει και να βρεθεί στις 800.

Είναι η δεύτερη φορά μετά τις εκλογές που ο Γενικός Δείκτης πετυχαίνει ένα σερί 5 ανοδικών συνεδριάσεων (η πρώτη φορά ήταν μεταξύ 23 και 29 Ιουλίου). Κατά τη διάρκεια των ανοδικών αυτών συνεδριάσεων, τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη δεν είναι αξιόλογα (μόλις 1,32%), όμως, αυτό δεν έχει σημασία. Είχαμε περιγράψει την “ισορροπία” στην οποία βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης κατά το τελευταίο 5μηνο (δείτε εδώ). Εκτιμούμε ότι, στο προσεχές διάστημα, η ισορροπία αυτή θα “σπάσει” προς τα πάνω. Δε θα πρέπει να περιμένουμε κάτι το θεαματικό. Όμως, στη φάση αυτή, η φυγή από τη στασιμότητα μας αρκεί.

Παραμένουμε θετικοί για την αγορά.

Σε αυριανό εκτεταμένο σχόλιο, θα σχολιαστούν θέματα που προέκυψαν από ερωτήσεις επενδυτών στο σεμινάριο του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου.