Ισχυρότατη ανοδική αντίδραση σημειώνεται σήμερα (Δευτ, 19/8/19) στην αγορά με τον ΓΔ να ανακτά περίπου το 1/3 της προηγηθείσας διόρθωσης

22 Νοεμβρίου 2019, 14:16 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Σελ. αξιολόγησης

Έκπληξη μας προκαλεί το σημερινό ανοδικό ξέσπασμα της αγοράς με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.30 μμ) να πετυχαίνει ανέλπιστα μεγάλη άνοδο +3,70% (στις 821 μονάδες) ή +2,20% από το άνοιγμα των 10.35 πμ. Ο τζίρος είναι μέτριος (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν μικρότερη άνοδο κατά μέσον όρο +1,10% ανακτώντας περίπου το 1/5 έως ¼ της προηγηθείσας διόρθωσης.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι παρά την σημερινή εκπληκτική άνοδο, η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική (αλλά η μακροπρόθεσμη ανοδική). Για να επανέλθει η μεοσοπρόθεσμη τάση σε άνοδο θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει την μισή αυγουστιάτικη πτώση κλείνοντας πάνω από τις 845 μονάδες.

Έως τότε, εμείς θα είμαστε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 40% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις εκτός εάν ο ΓΔ κλείσει +3% από το άνοιγμά του δηλαδή, πάνω από τις 827 μονάδες (σύστημα ακίδα πυθμένα).

Μετοχές

Ολες οι εμπορεύσιμες μετοχές σημειώνουν σήμερα άνοδο.

Πρωταγωνιστές είναι βέβαια οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να πετυχαίνει άνοδο +7,64% ανακτώντας περίπου το ¼ της αυγουστιάτικης διόρθωσης.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 827 μονάδες. Θα επιλέξει τις υπερπωλημένες απέχουσες την Παρασκευή  σε απόσταση -15% και περισσότερο από την κορυφή τέλους Ιουλίου και που εμφανίζονται σήμερα με μεγάλες ανόδους και μεγάλους όγκους και είναι οι, ΜΠΕΛΑ, ΕΧΑΕ, ΣΕΝΕΡ και ΜΥΤΙΛ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.