Το σύστημα δε θα φάει τα παιδιά του...

26 Νοεμβρίου 2019, 11:52 | Σκέψεις

Το σύστημα δε θα φάει τα παιδιά του...

Και ενώ στα social media γινόταν χαβαλές για το ποιός καρφώνει ποιόν στο 1142, την ίδια ώρα ψηφίζονταν η αναθεώρηση του Συντάγματος. Έτσι, ψηφίστηκε και η τροποποίηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, χωρίς όμως την ερμηνευτική διάταξη που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία θα αποσαφήνιζε ότι η δωροδοκία δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού αλλά επ' ευκαιρία αυτών και άρα δεν μπορεί να έχει σύντομη παραγραφή. Εν ολίγοις, πρόκειται για την διάταξη η οποία θα διασφάλιζε ότι εάν ένας υπουργός αποδειχθεί ότι έχει δωροδοκηθεί στο παρελθόν και προ της ισχύος του νέου, αναθεωρημένου συντάγματος, δεν θα έπαιρνε αμνηστία λόγω παραγραφής, όπως για παράδειγμα θα συμβεί τώρα στην υπόθεση Novartis εάν αποδειχθεί τελικώς δωροδοκία υπουργού.
Ο Άδωνις και ο Αβραμόπουλος, από χθες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Βρήκαν την προστασία της παραγραφής που τόσο ποθούσαν. Το σύστημα δε θα φάει τα παιδιά του.
Η αναισθησία του πολιτικού συστήματος και η αδιαφορία των πολιτών ενός κράτους που τόσα δεινά πέρασε, στο αποκορύφωμά τους.

Γιάννης Σιάτρας