ΙΝΤRΑLOT - Αποτελέσματα 9μήνου 2019

06 Δεκεμβρίου 2019, 17:00 | Χ&Α - 211

ΙΝΤRΑLOT - Αποτελέσματα 9μήνου 2019

Υποχώρηση κατέγραψαν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Intralot στο εννεάμηνο του 2019. Ειδικότερα, κατά το εννεάμηνο του 2019, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 555,6 εκατ. ευρώ (-6,9% σε ετήσια βάση), τα κέρδη EBITDA στα 78,8 εκατ. ευρώ (-19,7% σε ετήσια βάση), ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA παρέμεινε σταθερό στα 85,9 εκατ. ευρώ (-0,3% σε ετήσια βάση).Τα καθαρά Κέρδη (μετά από φόρους) -από συνεχιζόμενες δραστηριότητες- διαμορφώθηκαν στα -37,1 εκατ. ευρώ (δείτε το αναλυτικό δελτίο τύπου επί των αποτελεσμάτων 9μήνου, στην αγγλική γλώσσα - εδώ).

Τον Οκτώβριο του 2019, η INTRALOT S.A. ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της, Intralot Italian Investments B.V, υπέγραψε μια συμφωνία εξαγοράς μετοχών με την ιταλική εταιρεία "Gamma Bidco S.r.I.” για την πώληση των μεριδίου της στην Gamenet (6,0 εκατ. μετοχές ήτοι 20% του μετοχικού κεφαλαίου της), έναντι του τιμήματος των 78,0 εκατ. ευρώ. Τον Νοέμβριο του 2019, η Intralot Inc. εξασφάλισε νέο συμβόλαιο Αθλητικού Στοιχηματισμού με τη Λοταρία του New Hampshire. Σε σχέση με τα αποτελέσματα του Εννεαμήνου 2019, ο Πρόεδρος και Διευθύνων

Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, κ. Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε: "Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, προκειμένου να περιορίσουμε την επίδραση της απώλειας συμβολαίων, συνεχίσαμε την εφαρμογή της στρατηγικής μας, που στηρίζεται σε τρεις βασικές κατευθύνσεις: τη μείωση κόστους, την επιδίωξη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και την εκχώρηση μη στρατηγικών παγίων. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την εξασφάλιση ενός νέου συμβολαίου αθλητικού στοιχηματισμού από τη Λοταρία του New Hampshire στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που αποτελεί σημαντικό βήμα για τη στρατηγική ανάπτυξης μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και για την επιτυχή πώληση της συμμετοχής μας στον Ιταλικό πάροχο αθλητικού στοιχήματος, Gamenet, έναντι συνολικού τιμήματος €78,0 εκατ., γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου και θα συνεισφέρει στη μείωση του καθαρού δανεισμού στο τέλος του 2019.”

Νωρίτερα μέσα στο 2019, ο κ. Κόκκαλης, σε επικοινωνία του με τους αναλυτές, είχε αναφέρει ότι από το β’ εξάμηνο του 2019, θα υπάρξει βελτίωση του EBIDTA από τις ΗΠΑ  (δείτε σχετική δημοσίευση του Χ&Α- εδώ). Μέχρι στιγμής, δεν αναφέρεται κάτι σχετικό. Δείτε πίνακα με τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας (εδώ). Η απόδοση της μετοχής από την αρχή του έτους φθάνει στο -14,8% (στοιχεία 5/12/2019).

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)