Ευελιξία και άλμα ανταγωνιστικότητας για τις εταιρείες μέσω λύσεων cloud

12 Δεκεμβρίου 2019, 10:09 | Επιστήμη

Ευελιξία και άλμα ανταγωνιστικότητας για τις εταιρείες μέσω λύσεων cloud

Διαδίκτυο και ευρυζωνικές συνδέσεις έχουν αλλάξει τα πάντα στον κόσμο των επιχειρήσεων όσον αφορά τα κανάλια πωλήσεων, την εξυπηρέτηση του πελάτη, αλλά και την επικοινωνία με τους συνεργάτες. Αλλάζουν, όμως, και τις πληροφοριακές υποδομές των επιχειρήσεων με τις λύσεις cloud, όπου δεδομένα και εφαρμογές «ανεβαίνουν» και «τρέχουν» στο Διαδίκτυο, να αποτελούν πλέον τη βασική τάση για όλες τις εταιρείες και τους οργανισμούς.

Οι λόγοι για τη στροφή αυτή εκτείνονται από τη δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών, μέχρι το ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μονόδρομο για τις εταιρείες που θέλουν να μετασχηματισθούν ψηφιακά και να παραμείνουν ανταγωνιστικές και παραγωγικές.

Παρά τα σημαντικά οφέλη, όπως είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών, όσον αφορά τις πληροφοριακές υποδομές μίας επιχείρησης, κατά 50%, αρκετές εταιρείες φοβούνται να κάνουν την μετάβαση στο cloud. Και αυτό γιατί ανησυχούν για το πώς θα γίνει η μετάβαση από παραδοσιακές λύσεις αγοράς και εγκατάστασης εξοπλισμού και λογισμικού στην φιλοσοφία και την πρακτική του cloud, όπου η επιχείρηση πληρώνει με βάση τη χρήση των υπηρεσιών που κάνει (pay per use).

Όμως, στο σύγχρονο περιβάλλον με τα δεδομένα, όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί, όπου οι ανάγκες για πληροφοριακές υποδομές αλλάζουν διαρκώς, κάθε επιχείρηση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευέλικτη, όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα.

Η απάντηση σε αυτή την ανησυχία των επιχειρήσεων είναι απλή: βρίσκεις τον κατάλληλο συνεργάτη, που να διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στην υλοποίηση έργων πληροφορικής και επικοινωνιών, όπως είναι οι COSMOTE και Microsoft, ήτοι ο μεγαλύτερος πάροχος λύσεων επικοινωνιών και πληροφορικής στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως και εκ των κορυφαίων στις λύσεις και εφαρμογές cloud.

Οι COSMOTE και Microsoft, από κοινού, παρέχουν σε επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας τυποποιημένες λύσεις cloud, που αφορούν στο Microsoft Azure και το Office 365. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων, όσον αφορά την αποθήκευση των δεδομένων, τη διαχείριση των επιχειρησιακών πόρων, αλλά και τις εφαρμογές παραγωγικότητας. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης των λύσεων της Microsoft, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφάλειας από την COSMOTE.

Στο πλαίσιο της παροχής των λύσεων, η COSMOTE αξιολογεί και χαρτογραφεί τις τρέχουσες διαδικασίες και ανάγκες, όσον αφορά τον τομέα των πληροφοριακών υποδομών της επιχείρησης (cloud assessment), και διασφαλίζει την ομαλή και αποτελεσματική μετάβαση στο cloud (cloud migration). Παράλληλα, αναλαμβάνει τις υπηρεσίες λειτουργίας και υποστήριξης (managed services).

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, η οποία αποτελεί μέρος της στρατηγικής συμφωνίας της Deutsche Telecom με τη Microsoft στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων, που περιλαμβάνει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται κάθε επιχείρηση. Και αν ο απώτερος στόχος είναι να γίνουν πιο γρήγορα το βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το cloud, ένα από τα βασικά ατού του οποίου είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε εφαρμογές και δεδομένα από οπουδήποτε, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και χαμηλότερο κόστος προς την κατεύθυνση αυτή. Παράλληλα, η υλοποίηση της υποδομής μπορεί να γίνει εξαιρετικά γρήγορα και να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της επιχείρησης.

Πηγή: www.liberal.gr