Reds Α.Ε.

07 Ιανουαρίου 2020, 08:15 | Χ&Α - 212

Reds Α.Ε.

Σημαντικό -και μεγαλεπίβολο- αναμένεται να είναι και το έργο της μαρίνας Αλίμου, γα το οποίο ο Όμιλος προσδιορίζει ότι θα απαιτηθούν 86 εκατ. ευρώ έως το 2022. Πρόθεση του είναι η ανάπτυξη χώρων 18.500 τ.μ., όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται να κατασκευαστούν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα και σημεία εστίασης, πέραν των χώρων της μαρίνας.

Παράλληλα, κατά το 2020 θα εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες για το έργο Cambas Project (δείτε εδώ), ένα έργο το οποίο, έχοντας καθυστερήσει για περισσότερο από μία δεκαετία, δείχνει ότι εισέρχεται στην τελική ευθεία για την πραγματοποίησή του. Σύμφωνα με την εταιρία, το έργο αυτό θα απαιτήσει επιπλέον κεφάλαια 300 εκατ. ευρώ, η προέλευση των οποίων θα γίνει σαφέστερη όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία έκδοσης των οικοδομικών αδειών, η οποία προσδιορίζεται χρονικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής πέραν της τραπεζικής χρηματοδότησης.

Επιπλέον κεφάλαια είναι πιθανό να απαιτηθούν και για την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας του Ομίλου Ελλάκτωρ στον τομέα των παραχωρήσεων των οδικών αξόνων, αφού κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς είναι πιθανή η πώληση συμμετοχών σε υπό εκμετάλλευση οδικούς άξονες από ξένους ομίλους. Τέλος, παρά το ότι η παρούσα σύμβαση παραχώρησης λήγει τον Οκτώβριο του 2024, ο Όμιλος είναι σε ετοιμότητα να συζητήσει από τώρα τη  χρονική παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων της Αττικής Οδού, αλλά και άλλων μεγάλων οδικών αξόνων, με αντάλλαγμα την υλοποίηση πρόσθετων έργων από τις εταιρείες (δείτε εδώ). Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σαφές ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα ιδιωτικά κεφάλαια.