Οι διεθνείς δείκτες μέσα στο χρόνο

07 Ιανουαρίου 2020, 06:20 | Χ&Α - 212

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πορεία των τιμών των διεθνών αγορών κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, να δούμε τις αποδόσεις τους και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε γιατί έχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Η απάντηση είναι στην πορεία των οικονομιών τους. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι, τα χαρακτηριστικά των οικονομιών τους δεν είναι κάτι που μεταβάλλεται εύκολα και συνεπώς, μπορούμε να υποθέσουμε ότι, αντίστοιχες διαφορές θα συνεχίσουν να σημειώνονται και στα επόμενα χρόνια. Αυτό, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψη μας, αν θέλουμε να επενδύσουμε σε διεθνείς αγορές. Η επιλογή μας θα πρέπει να γίνεται υπέρ μίας αγοράς που μακροχρόνια πετυχαίνει υψηλές αποδόσεις. Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό.

Οι παρακάτω πίνακες εμφανίζουν το κλείσιμο κάθε δείκτη στο τέλος κάθε χρόνου. Στο κάτω μέρος σε κάθε δείκτη εμφανίζονται δύο στοιχεία: α) Η σωρευτική μεταβολή του δείκτη από το 1990 έως το 2019. β) Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης (Μ.Ε.Ρ.Α.) του δείκτη στην περίοδο αυτή.

 

Ο πίνακας αυτός, συμπληρωμένος με στοιχεία από όλες τις κύριες διεθνείς αγορές, από τα τέλη Ιανουαρίου, θα ενημερώνεται καθημερινά και θα δημοσιεύεται στο eurocapital.gr.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)