Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών

10 Απριλίου 2020, 08:25 | Χ&Α - 215

Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη και του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών, ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή αντιστροφή του. Μετά τη διάσπαση της καμπύλης του ΚΜΟ-200 από το Γενικό Δείκτη (συνέβη στις 24/2/2020 και προκάλεσε “σήμα πωλήσεων” που ακολουθήσαμε), η συνέχιση της υποχώρησης του Γενικού Δείκτη διεύρυνε σημαντικά την απόσταση μεταξύ των δύο καμπυλών.
Στις 16/3/2020 (τιμή ΓΔ οι 484,40 μονάδες), η απόσταση αυτή πέτυχε το μεγαλύτερο εύρος της, φθάνοντας στο 77,67% (με βάση την τιμή του Γενικού Δείκτη). Με βάση την εξέλιξη αυτή και το νέο κανόνα που δημιουργήσαμε στο “απόλυτο σύστημα” για τις περιπτώσεις έγκαιρων αγορών (δείτε εδώ), θα αγοράσουμε όταν στην τιμή του ΓΔ σχηματιστεί νέο “υψηλό 20 ημερών” (περισσότερα δείτε εδώ).

Επίσης σήμερα (9/4/2020), η τιμή της καμπύλης του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών βρίσκεται στις 836,87 μονάδες. Στο προηγούμενο τεύχος (δείτε εδώ) εκτιμούσαμε ότι αυτή την περίοδο θα βρισκόταν ανάμεσα στις 852 και τις 857 μονάδες. Όμως, οι απροσδόκητα χαμηλές τιμές που σημειώθηκαν μετά το β’ δεκαπενθήμερο του Μαρτίου προκάλεσαν την ταχύτερη πτώση της καμπύλης.

Το ότι η καμπύλη υποχωρεί με ταχύτερο ρυθμό απ’ ότι αρχικά είχαμε προβλέψει είναι -στην παρούσα φάση- θετικό, αφού αυτό θα οδηγήσει το σύστημα σε “σήμα εισόδου” σε χαμηλότερα επίπεδα.
Παρακολουθούμε καθημερινά την εξέλιξη των καμπυλών και -όπως κάνουμε πάντα- θα σας ενημερώσουμε με έκτακτο μήνυμα και άρθρο, αν υποψιαστούμε ότι κάτι μεταβάλλεται σε σχέση με τις αρχικές μας εκτιμήσεις.

Στο διάγραμμα του συνδέσμου, δείτε την εξέλιξη της ποσοστιαίας διαφοράς μεταξύ των καμπυλών του ΓΔ και του ΚΜΟ-200 στο διάστημα των τελευταίων 25 ετών (δείτε εδώ).

Δείτε το διάγραμμα σε καθημερινή ενημέρωση εδώ

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)