Παπουτσάνης ΑΒΕΕ

11 Μαϊου 2020, 11:45 | Χ&Α - 216

Παπουτσάνης ΑΒΕΕ

Στα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου διακρίνεται σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών κατά 40% ενώ η αύξηση των εξαγωγών άγγιξε το 90%. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 8,1 εκατ. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 0,6 εκατ. ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε € 0,5 εκατ. Παράλληλα, έχοντας λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών, η Παπουτσάνης, από τις αρχές Απριλίου, αξιοποιεί μέρος της παραγωγής της μονάδας στη Ριτσώνα, για την παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών, ώστε να καλύψει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ανάγκες της χώρας. (εδώ)

Αν η εταιρία δεν είχε υψηλή εξάρτηση από τις πωλήσεις σαπώνων στον ξενοδοχειακό κλάδο, θα μπορούσε να είναι ωφελημένη από τις ανάγκες και τις καταναλωτικές συνήθειες που προκάλεσε η πανδημία. Όμως, παρά το ότι η ανάπτυξη των κλάδων Επώνυμων Προϊόντων, Προϊόντων Τρίτων και Βιομηχανικών Σαπωνομαζών, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, η πορεία του έτους θα εξαρτηθεί τελικά από την εξέλιξη των πωλήσεων στα ξενοδοχεία. Σε κάθε περίπτωση όμως, η εταιρία διευρύνει την παρουσία της στην αγορά και αυξάνει τις πωλήσεις της (και κυρίως τις εξαγωγές της), κάτι που θα έχει θετικότατες επιδράσεις στην αύξηση του μεγέθους της στα επόμενα χρόνια.

Δείτε: το ιδιαίτερα κατατοπιστικό και αναλυτικό δελτίο τύπου (εδώ), τον πίνακα οικονομικών μεγεθών (εδώ) και τη σελίδα της εταιρίας στο eurocapital.gr (εδώ).

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)