ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

13 Ιουλίου 2020, 09:20 | Χ&Α - 218

ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

Όπως είναι φυσιολογικό για μία εταιρία που διατηρεί δίκτυο πωλήσεων λιανικής, αυτό επηρεάστηκα από τα μέτρα κατά της πανδημίας και, αναμφίβολα, θα υπάρξει πτώση στις πωλήσεις των θυγατρικών. Όμως, σε επίπεδο μητρικής εταιρίας, η ΕΛΒΕ αναμένει αύξηση κύκλου εργασιών για το 2020, διότι η εταιρία έχει κλείσει σημαντικές συμφωνίες με την εταιρία Deutsche Bahn AG (γερμανικοί σιδηρόδρομοι) και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για παραδόσεις στολών που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2020. Βέβαια, με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, οι πωλήσεις της μητρικής συμμετέχουν μόλις κατά 20,0% έως 22,0% στις συνολικές πωλήσεις του Ομίλου. Ως εκ τούτου, και γνωρίζοντας ότι οι πωλήσεις της θυγατρικής εμφάνισαν μείωση κατά 8,0% στο πεντάμηνο της χρήσης, για το σύνολο του έτους, σε επίπεδο Ομίλου, θα αναμένουμε μία πτώση πωλήσεων της τάξης του 10% περίπου.


Η εταιρία αναμένεται να διατηρήσει την υψηλή της ρευστότητα, αλλά και την εξαιρετική χρηματοοικονομική της διάρθρωση, ενώ θα επαναλάβει τη χρηματική διανομή, 0,25 ευρώ ανά μετοχή, που θα προέλθει -και πάλι- από μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου. Βεβαίως, το ζητούμενο από τον μακροπρόθεσμο επενδυτή είναι να κατορθώσει η εταιρία να βελτιώσει την κερδοφορία της, ώστε να μπορεί να διανέμει κανονικό μέρισμα, αντί της μείωσης των κεφαλαίων που είχαν προκύψει από πώληση θυγατρικής στο παρελθόν. Παραμένουμε θετικοί για την εταιρία και εντάσσουμε τη μετοχή της στην κατηγορία των εταιριών “θετικής άποψης”, παρά το αρνητικό στοιχείο της χαμηλής διασποράς και της πολύ χαμηλής εμπορευσιμότητάς της (μ.ο. ημερήσιων συναλλαγών κατά το 2020, μόλις 539 μετοχές, με 65 ημέρες συναλλαγών στο σύνολο των 128 συνεδριάσεων).

 

Δείτε σχετικό άρθρο (εδώ). Δείτε τον ετήσια οικονομική έκθεση εδώ (σημαντικά γεγονότα: σελ. 8, προοπτικές: σελ. 9-10), το δελτίο τύπου εδώ, τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ και την σελίδα της εταιρίας στο eurocapital.gr εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)