Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών

13 Ιουλίου 2020, 07:20 | Χ&Α - 218

Η καμπύλη του κινητού μέσου όρου, συνεχίζει την αργή, πτωτική της πορεία. Στις 10 Ιουλίου 2020, η τιμή της καμπύλης βρέθηκε στις 770,01 μονάδες, ενώ υποχωρεί με ρυθμό 0,80 έως 1,00 μονάδα την ημέρα. Με βάση υπολογισμούς που κάναμε για τη μελλοντική της εξέλιξη, αυτός θα παραμείνει ο ρυθμός υποχώρησής της και κατά το επόμενο δίμηνο.

Τί περιμένουμε να συμβεί; Προς το παρόν, δεν έχει αλλάξει το “σενάριο” εξέλιξης της καμπύλης, σε σχέση με όσα αναφέρουμε τους τελευταίους μήνες. Ο ΚΜΟ-200 θα συνεχίσει την πτώση του έως τον Οκτώβριο -οπότε εκτιμούμε ότι θα “συναντηθεί” με τον Γενικό Δείκτη-  ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες η πτώση αυτή να διατηρηθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου ή και τις αρχές Δεκεμβρίου και να εξαντληθεί περίπου στις 685 έως 690 μονάδες.

Η εξέλιξη των τελευταίων εβδομάδων και η στασιμότητα του Γενικού Δείκτη ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στην επιτυχία του “απόλυτου συστήματος” κατά το φθινόπωρο. Εάν, ο Γενικός Δείκτης, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, δε βρεθεί σε ξεκάθαρη ανοδική τροχιά, ώστε να κινείται με άνεση πάνω από τις 750 μονάδες, τότε, υπάρχει ο κίνδυνος, ο ΚΜΟ-200 να κινείται στην περιοχή των 720 μονάδων και να υπόκειται σε κίνδυνο αλλεπάλληλων διασπάσεών του από πιθανές διακυμάνσεις του δείκτη. Κάτι τέτοιο θα αποβεί “ψυχοφθόρο” και ζημιογόνο για το σύστημά μας. Για να αντιμετωπιστεί, θα πρέπει, στην περίοδο εκείνη, να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη παραλλαγή του συστήματος, η οποία ενδεχομένως θα είναι ένας από τους δύο “εξομαλυντές”. Βεβαίως, καθώς παρακολουθούμε την εξέλιξη και μπορούμε να υπολογίσουμε με ικανοποιητική ακρίβεια την κίνηση του ΚΜΟ-200, θα είμαστε έγκαιρα σε θέση να πάρουμε απόφαση για το πώς θα δράσουμε.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.

Παράλληλα, η μέχρι στιγμής στασιμότητα των εξελίξεων σε επίπεδο οικονομίας -κάτι που αναμφισβήτητα επηρεάζει την κερδοφορία των εταιριών- ίσως περιορίσει, ή θα καθυστερήσει, τη μελλοντική εξέλιξη του Γενικού Δείκτη, κάτι που σημαίνει ότι η κερδοφορία από τις κινήσεις μας στο διάστημα των επομένων 6 έως 9 μηνών, ίσως να είναι περιορισμένη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, έχουμε εμπιστοσύνη ότι, το σύστημα -υποβοηθούμενο από προσεκτικές επιλογές μετοχών- δε θα μας οδηγήσει σε ζημιές.

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε τη θετική υποδοχή του καινούργιου μας διαγράμματος (στο άνω μέρος της σελίδας) από τους αναγνώστες μας. Όντως, το διάγραμμα αυτό, μας δίνει μία σαφή εικόνα της κάθε φορά θέσης των παραμέτρων του απόλυτου συστήματος, ενώ σαφέστατα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τη λειτουργία του.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)