Το χαρτοφυλάκιο των σταθερών μηνιαίων καταβολών

14 Σεπτεμβρίου 2020, 07:25 | Χ&Α - 220

Την 1η Σεπτεμβρίου, έγινε η 21η πρώτη μηνιαία κατάθεση ποσού € 200 στο χαρτοφυλάκιο. Το συνολικό ποσό που έχει κατατεθεί, από την 1η Ιανουαρίου 2019, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του, ανέρχεται σε € 4.200.

Καθώς πλέον συγκεντρώνεται ένα αρκετά σημαντικό κεφάλαιο, με τις -έστω μικρές- αποδόσεις που επιτυγχάνει σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, το χαρτοφυλάκιο αρχίζει να εμφανίζει τη δυναμική του, δηλαδή, τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου που θα μεγεθύνεται μέσα στο χρόνο με ρυθμό που σταδιακά θα γίνεται όλο και μεγαλύτερος, με μία ελάχιστη μηνιαία καταβολή, την οποία μπορούν να καταβάλλουν οι περισσότεροι, χωρίς ουσιώδη μεταβολή του βιοτικού τους επιπέδου

Το χαρτοφυλάκιο των σταθερών μηνιαίων καταβολών (που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουν οριστεί σε € 200 ανά μήνα) ακολουθεί την κίνηση και τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου “εφάπαξ” καταβολών του “απόλυτου συστήματος”. Έτσι και αυτό τοποθέτησε το 50% του κεφαλαίου του στην αγορά, στις 19/8/2020, όταν δόθηκε σήμα εισόδου.

Η αποτίμησή του την 11/9/2020, έφτανε στα € 4.334,36, αποτίμηση πολύ ικανοποιητική, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι, οι περισσότερες καταβολές έγιναν όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν σε αρκετά υψηλά επίπεδα, ενώ μεσολάβησε και η μεγάλη πτώση του διμήνου Φεβρουαρίου - Μαρτίου.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)