Να κρατάτε “επενδυτικό” ημερολόγιο. Θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τα λάθη σας!

17 Σεπτεμβρίου 2020, 11:50 | Χ&Α - Επικαιρότητα

Να κρατάτε “επενδυτικό” ημερολόγιο. Θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τα λάθη σας!

Να κρατάτε ημερολόγιο. Και να γράφετε τις πράξεις σας και τις σκέψεις σας για την αγορά. Κυρίως όμως, τις πράξεις σας. Τί αγοράσατε και τί πουλήσατε. Σε ποιά τιμή αγοράσατε και πουλήσατε. Πόσες προμήθειες πληρώσατε. Και γιατί κάνατε τη συγκεκριμένη πράξη. Ποιά ήταν τα στοιχεία της εταιρίας και της μετοχές όταν αποφασίσατε να κάνετε την πράξη; Τί διαβάσατε ή τί ακούσατε και από ποιούς το διαβάσατε ή το ακούσατε. Τί περιμένατε από την πράξη αυτή. Αν επιβεβαιωθήκατε ή διαψευσθήκατε. Τί πράξατε σωστά, ή ποιό ήταν το λάθος σας.

Το να κρατάτε “επενδυτικό ημερολόγιο”, από μόνο του, θα σας συγκρατήσει από αρκετές παρορμητικές αποφάσεις σας. Και είναι βέβαιο ότι θα αποβεί μία από τις καλύτερες ενέργειές σας κατά την “περιπλάνησή σας” σ’ αυτό το χώρο. Και το πιο διδακτικό.

Οι άνθρωποι κάνουμε λάθη. Συχνά, κάνουμε τα ίδια λάθη, όμως, το καταλαβαίνουμε αφού το κάνουμε. Στο χώρο του Χρηματιστηρίου, τα λάθη κοστίζουν. Όταν μάθετε να κοιτάτε προς τα πίσω και να κάνετε την αυτοκριτική σας, είναι βέβαιο ότι θα διορθώσετε πολλά από τα λάθη που κάνετε σήμερα.

Παράλληλα, θα μάθετε καλύτερα τις μετοχές με τις οποίες ασχολείστε, ενώ θα αξιολογείτε καλύτερα τις πηγές σας.
Δημιουργήστε το σε ένα φύλλο excel. Έτσι, θα μπορείτε να ανατρέχετε εύκολα σε κάποια συγκεκριμένη πράξη, αλλά και να εκμεταλεύεστε όλες τις λειουργίες της εφαρμογής.