Ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200 ημερών από τον ΓΔ; Ποιά είναι τα σημεία διάσπασης;

11 Νοεμβρίου 2020, 11:24 | Χ&Α - Επικαιρότητα

Η ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη (ΓΔ) κατά τις τελευταίες μέρες, τον έχει φέρει σε "απόσταση βολής" από την καμπύλη του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών (ΚΜΟ-200). Εάν υπάρξει ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200, αυτό, σύμφωνα με τη γενικότερη θεωρία, αλλά και τη θεώρηση του "απόλυτου συστήματος συναλλαγών", αυτό θα συνιστά "σήμα αγοράς" και είσοδο στην αγορά, με το 100% του κεφαλαίου.

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται στις 660,76 μονάδες και συνεχίζει να υποχωρεί κάθε μέρα. Σήμερα, εκτιμάται ότι θα κλείσει κάπου ανάμεσα στις 659,30 έως 659,50, ανάλογα με το τελικό κλείσιμο της αγοράς.

Συνεπώς, αν υπάρξει διάσπαση (αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τον ΚΜΟ-200), με βάση τα οριζόμενα στο "απόλυτο σύστημα", θα προχωρήσουμε σε αγορά μετοχών. Θα αγοράσουμε τις ίδιες μετοχές που αγοράσαμε προχθές. Είναι πιθανό, τις μετοχές αυτές να τις αλλάξουμε σε κάποια μεταγενέστερη φάση και πριν υπάρξει -όποτε υπάρξει- σήμα εξόδου.

Σημειώνουμε ότι, με βάση τα όσα γίνονται στις αγορές αυτό το διάστημα, αλλά και και τη διάταξη των δεικτών σήμερα, κατά τις επόμενες μέρες μπορεί να υπάρξει καθοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200 από τον ΓΔ. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Εάν τελικά σήμερα πραγματοποιήσουμε είσοδο στην αγορά, σε αυριανό άρθρο μας (πριν από τις 10:00 πμ) θα εξηγήσουμε αναλυτικά, τον τρόπο εξόδου και την παραλλαγή που θα ακολουθήσουμε, έτσι ώστε να μην εμπλακούμε σε μία φάση σημάτων αγορών και πωλήσεων.