Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

17 Νοεμβρίου 2020, 08:20 | Χ&Α - 222

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

Η κάμψη των πωλήσεων συνεχίστηκε και στο εννεάμηνο του 2020, όμως δεν χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα αρνητική. Η δραστηριότητες της εταιρίας συνδέονται άμεσα, με τις βιομηχανικές εργασίες το εμπόριο και την μετακίνηση, τομείς που επλήγησαν από τα μέτρα που πάρθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το τρίτο εξάμηνο, όπου έγινε και η άρση των περισσότερων μέτρων και οι επιχειρήσεις κινήθηκαν κανονικά, η εταιρία κατάφερε να αντισταθμίσει -σε μεγάλο βαθμό- τις απώλειες της.

Ο κύκλος εργασιών έφθασε τα € 85,3 εκατομμύρια έναντι € 77,6 εκατ. το εννεάμηνο του 2019, σημειώνοντας πτώση 9%. Το EBITDA, του ομίλου ανήλθε σε € 4,5 εκατ., όσο ήταν περίπου και στο εννεάμηνο του 2019. Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι, κατάφερε να αυξήσει τα κέρδη της, σε σχέση με το εννεάμηνο του 2019, κατά 28,4%.

Τα ταμειακά διαθέσιμα έφθασαν τα € 9,6 εκατ. έναντι € 8,7 εκατ. την 31/12/2020.

Το σύνολο υποχρεώσεων της εταιρίας κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με το τέλος έτους 2019, στα € 35,7 εκατ.. Παράλληλα όμως, παρατηρείται αύξηση στις μακροπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις από € 4,6 εκατ. το εξάμηνο 2020 σε € 9,9 εκατ. το εννεάμηνο. Μια κίνηση που συνέβαλε για την αντιστάθμιση των απωλειών.

Για το υπόλοιπο του έτους, η εταιρία θα επηρεαστεί αρνητικά, λόγω του δεύτερου lockdown και τα μεγέθη της θα υποχωρήσουν.

Η μετοχή της εταιρίας εμφάνισε έντονες διακυμάνσεις κατά τους προηγούμενους μήνες, τόσο λόγω της χρηματιστηριακής πτώσης που προκάλεσε η πανδημία, όσο και λόγω εσωτερικών μετοχικών ανακατατάξεων. Κατά το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα τιμών, ενώ σαφώς έχει τη δυνατότητα για περαιτέρω βελτίωση. Έχουμε εκφράσει “θετική άποψη” γι’ αυτή.

Δείτε το δελτίο τύπου των αποτελεσμάτων εδώ και την σελίδα της εταιρίας στο eurocapital.gr εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)