Συζητήσεις μεταξύ Apple – Hyundai για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

08 Ιανουαρίου 2021, 12:56 | Ξένες Εταιρίες

Σε συνομιλίες με την Hyundai Motor βρίσκεται η Apple για τη δυνατότητα συνεργασίας στα ηλεκτρικά, πλήρως αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα, όπως αποκάλυψε η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η σύντομη ανακοίνωσε της εταιρείας, που πυροδότησε ένα εντυπωσιακό ράλι της μετοχής της στη Σεούλ (+24%), δεν περιελάμβανε περισσότερες λεπτομέρειες. Ανέφερ απλώς ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε προκαταρκτικό στάδιο.

Η κατασκευάστρια των iPhone εργαζόταν πάνω σε ένα project αυτοκινήτων χωρίς οδηγό επί έξι χρόνια, ενώ παρακολουθούσε την επιτυχία της Tesla να ενισχύει το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα. Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα έχει προσεγγίσει προμηθευτές για την πιθανότητα να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αρχίζοντας την παραγωγή το 2024, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα χρόνια η Apple είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια να κατασκευάσει το δικό της όχημα, προκειμένου να εστιάσει την προσοχή της στην ανάπτυξη τεχνολογίας για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

 

Πηγή: moneyreview.gr