ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ

08 Φεβρουαρίου 2021, 09:55 | Χ&Α - 225

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ

Η εταιρία αναμένει αύξηση του κύκλου εργασιών το 2020 άνω του 30%. Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα €40,5 εκατομμύρια, έναντι € 30,7 εκατ. το 2019. Οι επιδόσεις στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων και των παραγωγών για τρίτους συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση του κύκλου εργασιών ενώ θετικά επηρέασε και η ανάπτυξη των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζών. Με αυτό το τρόπο η εταιρία κατάφερε να αντισταθμίσει μέρος της μείωσης των πωλήσεων στην ξενοδοχειακή αγορά, η οποία βέβαια, θα ανακάμψει σημαντικά κατά την περίοδο 2021 - 2022.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Παπουτσάνης, έχοντας υπερτριπλασιάσει τις πωλήσεις της την τελευταία δεκαετία, επιτυγχάνει διψήφια ποσοστά ανάπτυξης. Οι εξαγωγές της Παπουτσάνης συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στον κύκλο εργασιών της εταιρίας, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό άνω του 49% του συνολικού κύκλου εργασιών, ενώ τα δυνητικά περιθώρια ανάπτυξης των εξαγωγών είναι πολύ μεγάλα και ουσιαστικά εξαρτώνται από την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας (εδώ).

Βεβαίως, το σημαντικό στοιχείο είναι ότι, μέσω της αύξησης των πωλήσεων, η εταιρία πετυχαίνει σημαντικές οικονομίες κλίμακος και έτσι αυξάνει τα κέρδη της με σημαντικά μεγαλύτερο ρυθμό. Με βάση τη μέχρι τώρα πορεία της, τις δηλώσεις της διοίκησης, αλλά και την εξέλιξη του υγειονομικού και του οικονομικού περιβάλλοντος κατά το 2021, εκτιμούμε ότι η εταιρία θα μπορέσει και πάλι να αυξήσει τις πωλήσεις της σε ποσοστό άνω του 20%, πλησιάζοντας στα € 50 εκατομμύρια. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μία από τις καλύτερες επιδόσεις εισηγμένων εταιριών κατά την τελευταία 5ετία -δείτε τα βασικά οικονομικά της μεγέθη (εδώ) και άλλα στοιχεία για την εταιρία (εδώ).

Η πτώση της τιμής της μετοχής είναι περισσότερο “εικονική” αφού κατά το μήνα Ιανουάριο έγινε διανομή δωρεάν μετοχών (1 νέα σε κάθε 14 παλαιές μετοχές) και συνεπώς, για να “μετατρέψουμε” τη νέα τιμή στην παλαιά, θα πρέπει να πολλαπλασιάζουμε το κλείσιμο με 1,07.

Επίσης, από φέτος τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα stock options προς έξι (6) διευθυντικά στελέχη της εταιρίας (εδώ) -γενικά, η θέση μας συνήθως είναι αρνητική σε τέτοιες δράσεις.

Η διακράτηση της μετοχής της εταιρίας από Αμοιβαία Κεφάλαια, κατά το 2020, αυξήθηκε από 4,68% του μετοχικού της κεφαλαίου, σε 6,97%. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις κατά το έτος αυτό. Τη μεγαλύτερη συμμετοχή (με 5,46%) έχει η “3Κ Ανώνυμη Επενδυτική Εταιρία” (μητρική της "3Κ Investment Partners ΑΕΔΑΚ") (εδώ).

Και ο αριθμός των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που διακρατούν τη μετοχή, την 31/12/2020 αυξήθηκε σε 10, από 8 την 31/12/2019. Εκτίμησή μας είναι ότι η θετική πορεία της εταιρίας θα προσελκύσει και άλλους θεσμικούς επενδυτές κατά το 2021. Η μετοχή, αποτελεί μία από τις σταθερές επενδυτικές μας επιλογές, από το 2018.

Επιστροφή στα περιεχόμενα (εδώ)