ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ

13 Μαρτίου 2021, 11:00 | Χ&Α - 226

ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ

Ρεκόρ 10ετίας για τα μεγέθη της εταιρίας

Η εξαιρετική πορεία της εταιρίας κατά την τελευταία 10ετία, επιβεβαιώνεται από τα χρηματοοικονομικά και τα χρηματιστηριακά μεγέθη της, εξέλιξη που αποκτά μεγαλύτερη σημασία, δεδομένων των συνθηκών που επικράτησαν στην οικονομία κατά το διάστημα αυτό. Επίσης, επιβεβαιώνεται από τα συνοπτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το έτος  2020, όπου αναφέρεται ότι, οι πωλήσεις, το EBITDA και το περιθώριο EBITDA, κατέγραψαν νέο ρεκόρ δεκαετίας.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις κατά το 2020 ανήλθαν σε € 393,4 εκατομμύρια. από € 370,1 εκατ. το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 6,3%. Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,8% και στο εξωτερικό αυξήθηκαν 5,5%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), έφτασε τα € 62,9 εκατ., έναντι € 54,7 εκατ. το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 14,5%.  Με βάση αυτά τα στοιχεία το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 15,9% και αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί τα τελευταία 10 χρόνια. Συγκεκριμένα το περιθώριο EBITDA το 2010, βρισκόταν στο 9,7%.
Επίσης να επισημάνουμε ότι αναμένεται να δημοσιευθεί και υψηλότερη καθαρή κερδοφορία από το 2019, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί και υψηλότερο καθαρό περιθώριο κέρδους κατά το 2020 (10,5% το 2019).

Βεβαία, μπορεί η φύση της δραστηριότητας της εταιρίας, να ευνοήθηκε σημαντικά κατά το 2020, καθώς η ζήτηση για προϊόντα υγιεινής ήταν σημαντικά αυξημένη, αλλά τα ρεκόρ δεκαετίας δεν επιτεύχθηκε λόγω αυτού του έτους και  μόνον. Η εταιρία, παρουσιάζει ανοδική πορεία κάθε χρόνο και αυτό οφείλεται στη στρατηγική που ακολουθεί, η οποία βασίζεται σε τέσσερις “πυλώνες”α) η ανάπτυξη των πωλήσεων τόσο σε οργανική βάση όσο και μέσω εξαγορών, β) η διαρκής διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων και η γεωγραφική επέκταση,  γ) η βελτιστοποίηση του κόστους, μέσω επενδύσεων, οικονομιών κλίμακος και αξιοποίησης συνεργειών και δ) η αποτελεσματική διαχείριση της ρευστότητας.

Η εταιρία, θα συνεχίσει να ανατπύσσεται γεωγραφικά και προϊοντικά και εκτιμάται ότι, με τον ίδιο τρόπο θα διατηρηθούν και οι ρυθμοί ανάπτυξης υψηλοί.

Δείτε το δελτίο τύπου της εταιρίας, εδώ, τα οικονομικά της αποτελέσματα εδώ και την σελίδα της στο eurocapital.gr εδώ.


Επιστροφή στα περιεχόμενα (εδώ)