Νέα της αγοράς

13 Απριλίου 2021, 11:25 | Χ&Α - 227

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κατά το 2020, ο Όμιλος πέτυχε να ανταποκριθεί στη σημαντικά αυξημένη ζήτηση για προϊόντα του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές προσωπικής προστασίας και υγείας. Οι πωλήσεις έφτασαν στα € 339,7 εκατομμύρια, έναντι € 298,3 εκατομμυρίων κατά το 2019. Τα κέρδη μετά από φόρους έφτασαν στα € 37,9 εκατομμύρια, έναντι € 4,0 κατά το 2012. Μεγάλο μέρος των κερδών, σύμφωνα με τη διοίκηση, επιτεύχθηκε λόγω των ειδικών συνθηκών που επικράτησαν κατά το 2020. Η εταιρία πέτυχε καθαρό περιθώριο κέρδους 11,2%, το οποίο είναι και το υψηλότερο της ιστορίας της. Βεβαίως, είναι αμφίβολο εάν αυτό το περιθώριο μπορεί να επαναληφθεί. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία κινείται ανοδικά, τροχιά που μπορεί να συνεχίσει και κατά τα επόμενα χρόνια. Διατηρούμε τη θετική μας άποψη για την εταιρία.
Δείτε το δελτίο τύπου εδώ. Δείτε συνοπτικά οικονομικά στοιχεία (εδώ)

****

ΟΜΙΛΟΣ SARANTIS: Σε 38,73 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου το 2020, καταγράφοντας αύξηση 1,89% σε σχέση με το 2019, όπου τα καθαρά κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 38,01 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό αντανακλά την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου του Ομίλου, την προϊοντική και γεωγραφική του διαφοροποίηση, όπως και την ικανότητα του να ανταποκρίνεται άμεσα στις δυσχερείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του COVID-19. Δείτε την ανακοίνωση εδώ. Δείτε συνοπτικά οικονομικά στοιχεία (εδώ)

****

ΟΜΙΛΟΣ JUMBO: Στα πλαίσια της τακτικής ενημέρωσης των μετόχων που εφαρμόζει ο Όμιλος, ανακοινώθηκε ότι, κατά το μήνα Μάρτιο 2021, οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου +24% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -11%, από -19% κατά το πρώτο δίμηνο 2021. Η ανακοίνωση αυτή δείχνει την ισχύ και την ικανότητα της εταιρίας να προσαρμόζεται στις δύσκολες επικρατούσες συνθήκες και έγινε ευμενώς αποδεκτή από το επενδυτικό κοινό. Δείτε την ανακοίνωση εδώ.

****


ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Η εταιρία ανακοίνωσε ότι, το εμβληματικό project διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής, ύψους € 1,0 δισεκατομμυρίου, θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το νέο ΕΣΠΑ, θα χρηματοδοτηθεί με 1 δισ. ευρώ το project ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής, μετά από τη μη «είσοδό» του στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που πρόκειται να υποβληθεί σύντομα στις Βρυξέλλες. (εδώ)
Στη μετεξέλιξή της σε μία τεχνολογική εταιρία αξιοποίησης υποδομών και τεχνογνωσίας μέσα στην επόμενη τετραετία προσβλέπει να εξελιχθεί ο ΑΔΜΗΕ μέσω μια μεσοπρόθεσμης στρατηγικής τριών πυλώνων, που θα υλοποιήσει την περίοδο 2021-2024.  Πρώτος πυλώνας της νέας αυτής στρατηγικής είναι η ασφάλεια και η αξιοπιστία του συστήματος σε δύσκολο περιβάλλον. Ο δεύτερος πυλώνας συνδέεται με την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. Πέραν των βασικών περιουσιακών στοιχείων του, όπως οι γραμμές μεταφοράς, οι υποσταθμοί και τα ΚΥΤ, ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει μεγάλες εκτάσεις γαιών, κτιριακές υποδομές, εταιρικό στόλο, οπτικές ίνες, ενώ επιπλέον εξετάζει την ανάπτυξη data centers στις εγκαταστάσεις του. Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων ενεργειακής μετάβασης με κεντρικό μάλιστα ρόλο αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της νέας στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ.  Διαβάστε εδώ.

****

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Η εταιρία ανακοίνωσε ότι, στο προσεχές διάστημα, υπογράφει για την κατασκευή δύο νέων έργων. Το πρώτο, το οποίο υπογράφεται την 7/5/2021, είναι η κατασκευή της Α’ φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς, στην Κύπρο ύψους 73 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το δεύτερο αξίας 12 εκατ ευρώ πλέον ΦΠΑ υπογράφεται μέσα στον Απρίλιο και είναι η αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών υδραυλικών έργων του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

****

PREMIA PROPERTIES (πρώην Pasal Development): Η εταιρία ανακοίνωσε την απόκτηση ακινήτου αποθηκών το οποίο βρίσκεται στον Ασπρόπυργο Αττικής (περιοχή Λάκκα). Το ακίνητο έχει εμβαδόν 9.443 τ.μ. επί οικοπέδου επιφάνειας 22.995 τ.μ. και είναι μισθωμένο στην εταιρία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης η οποία λήγει το 2029. Το τίμημα εξαγοράς ανήλθε σε € 5.000.000 με μικτή αρχική απόδοση (initial gross yield) 8,2%, η οποία θεωρείται ως ιδιαίτερα ικανοποιητική. Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.
Η εταιρία έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, μετά την εφαρμογή της συμφωνίας εξυγίανσης και την είσοδο νέου στρατηγικού επενδυτή, της σουηδικής Sterner Stenhus του ομογενούς επιχειρηματία κ. Ηλία Γεωργιάδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του 2020 υπερδιπλασιάστηκε η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Premia, καθώς αυξήθηκε σε 65,9 εκατ. ευρώ, από 31,1 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019. Απώτερος στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2021. Ηδη, μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου και εισφοράς ακινήτων, το χαρτοφυλάκιο της Premia θα είναι αξίας της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ. Κατά το φετινό πρώτο δίμηνο ολοκληρώθηκε και η απόκτηση της εταιρίας JPA, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση 10 σχολικών μονάδων στην Αττική μέσω ΣΔΙΤ.

****


ΔΕΗ: Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση της πρώτης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ έχει ολοκληρωθεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε την αξιολόγηση των συμμετεχόντων. Δείτε την ανακοίνωση εδώ.

****

ΟΜΙΛΟΣ MYTILINEOS: Τα ενεργειακά project ελληνικού ενδιαφέροντος στη Λιβύη, με χαρακτηριστικό εκείνο της μονάδας ηλεκτρισμού που αναπτύσσει η Mytilineos στο Τομπρούκ, συζητήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Τρίπολη. Μεταξύ των έργων που κατασκευάζονται, είναι και αυτό του Ομίλου, που αφορά μονάδα ηλεκτρισμού στο Τομπρούκ, ενώ, λόγω του σοβαρότατου ηλεκτροδοτικού προβλήματος της χώρας, η δράση του Ομίλου στη χώρα αυτή, μπορεί να διευρυνθεί.  (εδώ)
Η Eurobank Equities επισημαίνει ότι η μετοχή του Ομίλου διαπραγματεύεται με υψηλό discount, σε σύγκριση με άλλους παραγωγούς αλουμινίου – ρεύματος, εταιριών ΑΠΕ, σύμφωνα με ανάλυση της. Η εταιρία αύξησε την τιμή – στόχο στα € 18,7 από € 14,7 προηγουμένως. Παράλληλα, επισημαίνει ότι, επειδή η Mυτιληναίος έχει αυξήσει την δυναμικότητα της στις ΑΠΕ - και οι ξένες εταιρίες έχουν διπλάσιους πολλαπλασιαστές - αυτό δικαιολογεί υψηλότερες αποτιμήσεις. Το τελευταίο διάστημα, όμως, ελληνικές και ξένες χρηματιστηριακές έχουν προχωρήσει σε μπαράζ αναβαθμίσεων της τιμής – στόχου της Μυτιληναίος κυρίως λόγω της αναμενόμενης λειτουργικής κερδοφορίας απο τις ΑΠΕ, τα οφέλη από τις υψηλές τιμές αλουμινίου, αλλά και το υψηλό ανεκτέλεστο έργων. (εδώ)
Από την πλευρά μας, επί μεγάλο χρονικό διάστημα αναφερόμαστε στην καλή πορεία και προοπτικές της εταιρίας, παράλληλα όμως, επισημαίνουμε ότι, η εταιρία, στη διεθνή επενδυτική κοινότητα, θεωρείται ότι δραστηριοποιείται σε τομείς “εχθρικούς” προς το περιβάλλον, κάτι που περιορίζει τους θεσμικούς επενδυτές που θα ήταν διατεθειμένοι να επενδύσουν στη μετοχή της. Η εταιρία, κατά το τελευταίο διάστημα, καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την αλλαγή των εντυπώσεων και τη βελτίωση της εικόνας της.

****


ATTICA GROUP: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα χρήσεως 2020, τα οποία παρουσιάζουν ενοποιημένες Πωλήσεις Ευρώ 290,40 εκατ. έναντι 405,40 εκατ. στη χρήση 2019 (-28%). Ο αριθμός των δρομολογίων των πλοίων μειώθηκε, λόγω της πανδημίας, κατά 27% σε σχέση με το 2019. Τα Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων ανήλθαν σε € 40,47 εκατ. έναντι € 78,02 εκατ. στη χρήση 2019 (-48%). Οι ζημιές έφτασαν στα € -49,4 εκατομμύρια, έναντι κερδών μετά από φόρους € 20,1 εκατομμύρια κατά το 2019. Η εταιρία ήταν μία απ’ αυτές που επηρεάστηκαν περισσότερο από την πανδημία Covid-19. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ. Δείτε τα συνοπτικά οικονομικά αποτελέσματα (εδώ).

****

TRASTOR ΑΕΕΑΠ: Για τη χρήση του 2020 ανακοινώθηκε αύξηση κατά 36% των εσόδων του Ομίλου από μισθώματα τα οποία ανήλθαν σε €13,1 εκατ. έναντι €9,6 εκατ., για την χρήση 2019. Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας μείωσαν τα έσοδα του Ομίλου κατά €1,1 εκατ., ήτοι 8% των ετησίων συμβασιοποιημένων εσόδων από μισθώματα. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων, και κερδών από αναπροσαρμογή επενδυτικών ακινήτων ανήλθαν σε €7,7 εκατ. έναντι €3,9 εκατ. για την χρήση 2019 παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 97%. Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου για τη χρήση 2020 ανήλθαν σε €3,1 εκατ. έναντι κερδών €13,8 εκατ. για την χρήση 2019. Μη λαμβάνοντας υπόψη την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων, τα καθαρά αναπροσαρμοσμένα κέρδη του Ομίλου ανήλθαν κατά το 2020 σε €2,0 εκατ. έναντι ζημιών €72 χιλ. της περσινής χρήσης. Η Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει για τη διανομή μερίσματος ποσού €0,01 ανά μετοχή.  Δείτε εδώ.  Δείτε τα συνοπτικά οικονομικά αποτελέσματα (εδώ).

****

CNL CAPITAL: Το 2020 ήταν μια πρωτόγνωρη κι εξαιρετικά απαιτητική χρονιά για τη CNL Capital. Αν και ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς, δεδομένης της δυναμικής που είχε αναπτύξει η εταιρία από το 2019, η δυναμική αυτή ανακόπηκε από τη σφοδρότητα της πανδημίας. Η εταιρία συνέχισε με προσεκτικά βήματα την επενδυτική της δραστηριότητα, και διαχειρίστηκε αποτελεσματικά το υφιστάμενο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο, με αποτέλεσμα τα έσοδά της να παραμείνουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2019, ανερχόμενα σε € 1.065.639. Η χρήση του 2020 κατέληξε με ζημίες ύψους € 138.529, ήτοι € -0,1816 ανά μετοχή, έναντι κερδών € 0,8160 ανά μετοχή το 2019. Δείτε εδώ.

****

CPI: Σε επίπεδο 6μήνου (1/7/2020 – 31/12/2020), η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της εταιρίας ανήλθε σε €398 χιλ., έναντι €291 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Παράλληλα, βελτίωση παρουσίασαν τα αποτελέσματα προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε κέρδη €41 χιλ. έναντι ζημιών €74 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Τα έσοδα σε επίπεδο 6μήνου παρουσίασαν αύξηση 14% και διαμορφώθηκαν σε €8,88 εκατ. έναντι €7,79 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα από υπηρεσίες συνεχίζουν να έχουν σημαντική συμμετοχή στο σύνολο των εσόδων, με το ποσοστό να είναι στο 20% στο εξάμηνο. Δείτε εδώ.

****

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΝΑΚΑ: Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας και το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Μουσικός Οίκος Νάκα κατάφερε κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2021 να διατηρήσει το μεγαλύτερο τμήμα των πωλήσεών του και να αυξήσει την καθαρή του κερδοφορία. Ειδικότερα, κατά το εξάμηνο 1/7/2020 έως 31/12/2020, ο εισηγμένος Όμιλος: Σημείωσε πτώση κύκλου εργασιών της τάξεως του 10% (από 11,82 σε 10,65 εκατ. ευρώ) κινούμενος κυρίως μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αύξησε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων από το 1,298 στο 1,531 εκατ. ευρώ, εκμεταλλευόμενος και τα μέτρα στήριξης της Πολιτείας ενάντια στην πανδημία. Βελτίωσε οριακά την καθαρή του κερδοφορία (από 578 σε 583 εκατ. ευρώ). Δείτε την Οικονομική έκθεση εδώ.

****


ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Δύο νέα και σημαντικά αιολικά πάρκα προωθεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, αυτή τη φορά στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Αιτωλοακαρνανίας. Η εταιρία leader της εγχώριας αγοράς ΑΠΕ εξασφάλισε από τη ΡΑΕ το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση των δύο συγκεκριμένων projects που είχαν ήδη αδειοδοτηθεί από πέρυσι, ενισχύοντας περαιτέρω το εγχώριο χαρτοφυλάκιό της, αλλά και την «απόσταση» από τον ανταγωνισμό. Ειδικότερα, η ΡΑΕ, με απόφασή της στις 26 Μαρτίου, ενέκρινε τη νέα άδεια για αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 46,8MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 46,8MW, -από 42,9MW πριν-, στη θέση Κοκκινιάς-Πατήματα, της Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου του Δήμου Ναυπακτίας. (εδώ)
Παράλληλα όμως, η εταιρία έχει “κτυπηθεί” από τις απώλειες δυναμικότητας στο Texas, ενώ ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε ενημέρωση για το ύψος της ζημιάς, την επίδρασή του στα οικονομικά μεγέθη και τα μελλοντικά σχέδιά της για τη δραστηριοποίησή της στην αγορά των ΗΠΑ.

****

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προς διπλασιασμό, σε περίπου 3 δισ. ευρώ οδεύει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε σχέση με το τέλος του 2020, καθώς συνεχίζεται η προσθήκη νέων συμβάσεων στο ενεργητικό της, μέσω του κατασκευαστικού βραχίονα, δηλαδή της ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Η τελευταία κίνηση αφορά την υπογραφή σύμβασης ύψους 154,7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός νέου σιδηροδρομικού έργου στη Βουλγαρία. Πρόκειται για μια αγορά στην οποία η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αναπτύξει σημαντική παρουσία τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας ολοκληρώσει έργα συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, με έμφαση στα σιδηροδρομικά και στα κτιριακά. (εδώ)

****

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Η σημαντική αύξηση των πωλήσεων, η επιστροφή στα κέρδη και η ευνοϊκή αναχρηματοδότηση των τραπεζικών της υποχρεώσεων ήταν οι βασικές εξελίξεις στην εταιρίας κατά το 2020, έτος κατά το οποίο η εισηγμένη εταιρία ρευστοποίησε επενδυτικό της ακίνητο στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Ειδικότερα, την προηγούμενη οικονομική χρήση: Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 14,5 στα 17,46 εκατ. ευρώ του 2019. Το EBITDA βελτιώθηκε από τις -196 χιλ. στις +528 χιλ. ευρώ. Το ζημιογόνο τελικό αποτέλεσμα του 2019 (-2,55 εκατ.) μετατράπηκε σε κέρδος +286 χιλ. ευρώ. Δείτε την οικονομική έκθεση της εταιρίας εδώ. Δείτε τα συνοπτικά οικονομικά στοιχεία της εταιρίας (εδώ).

****

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: Τα καθαρά κέρδη της χρήσης 2020 ανήλθαν σε 998,66 χιλ. ευρώ μειωμένα κατά 9,68%. Σε απόλυτα μεγέθη ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώθηκε φέτος στο ποσό των € 30.756,03 χιλ. έναντι € 32.405,68 χιλ. στη περσινή χρήση, παρουσιάζοντας αρνητική μεταβολή της τάξεως του 5,09%, οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν σε € 872,85 χιλ. έναντι € 1.205,99 χιλ. το 2019, μειωμένες κατά 27,62%. Το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρίας ανήλθε φέτος σε 19,36% έναντι 19,64% στη περσινή χρήση, παρουσιάζοντας οριακές απώλειες της τάξης του 0,28%. Δείτε εδώ. Δείτε τα συνοπτικά οικονομικά στοιχεία (εδώ).

****



ΕΛΙΝΟΙΛ: Στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για την ενεργειακή της εξέλιξη, ενώνει τις δυνάμεις της με την Blue Grid, την ελληνική εταιρία που πρωταγωνιστεί στην αγορά του Downstream LNG στη ΝΑ Ευρώπη και ανακοινώνει την ίδρυση της νέας εταιρίας “BlueFuel”. Η νέα εταιρία θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημείων ανεφοδιασμού οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα προσφέρει το πλέον ανταγωνιστικό και «πράσινο» καύσιμο κίνησης στους Έλληνες οδηγούς και θα καταλάβει στρατηγικό μέρος αυτής της ραγδαία διεθνώς αναπτυσσόμενης αγοράς. Η συμμετοχή της κάθε εταιρίας στη νέα εταιρία ανέρχεται σε ποσοστό 50%. (εδώ)

****

ΚΕΠΕ: Ο δείκτης τεκμαρτής μεταβλητότητας KEPE GRIV ή δείκτης “φόβου” αποτυπώνει την αβεβαιότητα των συμμετεχόντων στην αγορά παραγώγων για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς και υπολογίζεται στη βάση των τιμών των δικαιωμάτων προαίρεσης του δείκτη FTSE/X.A. Large Cap. Η τιμή του δείκτη KEPE GRIV αυξήθηκε τον Μάρτιο του 2021 φτάνοντας το 25,97% στις 31/3/2021 από 23,86% στις 26/2/2021. Ο δείκτης παρέμεινε σε επίπεδα χαμηλότερα του ιστορικού μέσου όρου του (από τον Ιανουάριο του 2004) για την ελληνική αγορά, ο οποίος είναι στο 32,94%. Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2021 η μέση ημερήσια τιμή του δείκτη έφτασε στο 25,35% από 23,71% τον Φεβρουάριο του 2021. Η εξέλιξη του δείκτη αποτυπώνει αύξηση της αβεβαιότητας για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς. Δείτε το δελτίο τύπου ΚΕΠΕ εδώ.

****
Κατά το μήνα Μάρτιο, διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο η απόσταση μεταξύ των “μεγάλων” και των “μικρών” χρηματιστηριακών εταιριών. Με βάση τις συναλλαγές του Μαρτίου (έφτασαν στα € 4,15 δισεκατομμύρια), οι πρώτες 5 σε κατάταξη εταιρίες, πραγματοποίησαν το 67,0% των συναλλαγών, ενώ οι μικρότερες 20, μόλις το 1,40%. Κατά το μήνα Φεβρουάριο, οι συσχετισμοί ήταν 65,5% - 1,7%. Για το σύνολο των 3 πρώτων μηνών του έτους (αξία € 8,90 δισ.), οι 5 μεγαλύτερες πραγματοποίησαν το 65,8% των συναλλαγών και οι 20 μικρότερες, το 1,59%.Δείτε το μηνιαίο δελτίο συναλλαγών (εδώ). Δείτε διάγραμμα εξέλιξης του μεριδίου αγοράς των 10 μεγαλύτερων εταιριών (εδώ) και τη διαχρονική τους κατάταξη (εδώ).


Δείτε περισσότερες ειδήσεις Εισηγμένων Εταιριών εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα (εδώ)