Ο ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα, Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, την χθεσινή οριακή ανάκτηση των 900 μονάδων

15 Απριλίου 2021, 16:34 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ενθαρρυντική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο (+0,40%, στις 904 μονάδες, στις 4.10 μμ) και μέτριο τζίρο (70 εκατ αν αφαιρέσουμε τα 30 εκατ της ΤΕΝΕΡΓ) κινείται για δεύτερη μέρα πάνω από τις 900 μονάδες προσπαθώντας να κατοχυρώσει το ψυχολογικό αυτό επίπεδο.

Το σημερινό μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ ελάχιστα διαφέρει από το χθεσινό, η τάση παραμένει καθαρά ανοδική, ο ΓΔ δεν έχει εισέλθει ακόμα σε υπεραγορασμένα επίπεδα (άνω του +13% κατά τις μετρήσεις μας από το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσμο 20 ημερών, παρά μόνον +9%) και τα stop μας βρίσκονται στον μέσον άξονα των 867 μονάδων της 20ήμερης διακύμανσης και κυρίως στο κυλιόμενο ΧΚ20 των 831 μονάδων το οποίο σε λίγες μέρες θα αρχίσει να ανεβαίνει προς τις 865.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το άνοιγμα των 904 μονάδων (+0,34%) και η ΕΧΑΕ πάνω από τον στροφέα των 4,10 ευρώ, το ΤΧ θα αγοράσει 1000 τεμάχια από την αναφερθείσα μετοχή. Επίσης, σήμερα θα πουλήσουμε τις μισές μας θέσεις, δηλ 3000 κομμάτια, σε ΙΝΤΚΑ.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή ίσες στον αριθμό με τις καθοδικές ενώ 4 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΑΛΜΥ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΠΙΚ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις ΚΕΚΡ, ΜΙΓ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ και ΕΛΧΑ, που χάνουν περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα ιδιαίτερα με την άνοδο-όγκους-διαγραμματική θέση της.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα η ΕΧΑΕ ενώ σήματα πωλήσεων με την αντίστροφη σηματοδότηση δίνει η ΚΕΚΡ.

Τείνουν να δώσουν σαν τα παραπάνω σήματα αγορών οι, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΟΤΕ και αντίστροφα σήματα πωλήσεων η ΕΛΛ και ο ΠΑΠ.

Αρκετές μετοχές πετυχαίνουν σήμερα νέα υψηλά έτους επιβεβαιώνοντας τα νέα υψηλά του ΓΔ και είναι οι, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ, ΕΥΠΙΚ, ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤ, ΕΕΕ και ΕΤΕ ενώ νέα χαμηλά 2021 σημειώνει ο ΚΕΚΡ.

Μεγάλους όγκους σαν συσσωρεύσεις διακινούν σήμερα εκτός της ΤΕΝΕΡΓ με τα πακέτα της, οι ΦΡΙΓΟ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ και σαν διανομές η ΙΝΤΚΑ.

ΤΕΝΕΡΓ : διακινεί σήμερα 30 εκατ ευρώ με την αγορά του 2% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας από τον εφοπλιστή Μαρινάκη. Η αγορά το βλέπει θετικά ανεβάζοντας την μετοχή κατά +2,50%.

Η ΜΙΓ αναστρέφει καθοδικά σήμερα την χθεσινή-προχθεσινή ακίδα πυθμένα με μεγάλη πτώση -12%. Ορθώς την ονομάσαμε χθες πολύπαθη εταιρία.

Ο Κέρκωπας σήμερα βρίσκεται στο limit down -30% μετά την αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου για το επί 30ετία επίμαχο οικόπεδο στο Ψυχικό.

Η ΙΝΤΚΑ που κατέχει το 1/3 περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΕΚΡΩΨ χάνει αυτή τη στιγμή περίπου -5% της τιμής της με όγκο 1,3 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής, το ίδιο και η αδελφή της ΙΝΚΑΤ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 – 4.30 μμ.