Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Παρ, 16/4/21, ήπια βαστώντας με δυσκολία τις 900 μονάδες

16 Απριλίου 2021, 16:31 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση διότι ο ΓΔ αντί να διορθώσει ουσιαστικά, όπως θα ήταν λογικό, μετά την μεγάλη άνοδο +9% του τελευταίου 30ήμερου ανοδικού κύματος, αυτός δείχνει σαφή ανθεκτικότητα περιοριζόμενος σε μια μέτρια πτώση -0,50% (στις 900 μονάδες, στις 4.30 μμ) με μέτριο τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο χωρίς τα πακέτα της ΓΕΚΤ) ενώ αρκετοί ευρωπαϊκοί δείκτες προχωράνε σήμερα σε νέα υψηλά έτους.

Διατηρούμε λοιπόν την αισιοδοξία μας την οποία θα αναθεωρήσουμε μόνον αν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας 30ήμερης ανόδου κλείνοντας κάτω των 867 μονάδων, ενώ σε πωλήσεις θα προχωρήσουμε αν η κατάσταση χειροτερέψει και ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το κυλιόμενο Χαμηλό 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 830 μονάδες αλλά που σε λίγες μέρες θα ανέβει στις 865.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 92% με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ δύο μετοχές, η ΦΡΙΓΟ και η ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΚΕΚΡ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Εντυπωσιαζόμαστε όμως από την ΦΡΙΓΟ που προσπαθεί να νεκραναστηθεί με νέο, μικρότερο από χθες, limit up +9,20% με πάλι μεγάλους, αλλά μικρότερους από χθες όγκους.

Επίσης παρακολουθούμε τις απέλπιδες προσπάθειες της ΙΝΤΚΑ να ανακτήσει το προχθεσινό υψηλό έτους των 1,39 ευρώ που έχασε βιαίως εχθές (-6,50%) με σημερινή μεγάλη μεν αλλά ανεπαρκή άνοδο +4,50% και με μεγάλους αλλά ανεπαρκείς και πάλι όγκους 420 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής έναντι των χθεσινών διανομών 1,4 εκατ τεμαχίων.

Από την άλλη, ο ΚΕΚΡ, σήμερα σημειώνει νέο limit down -9,50% με μεγάλους όγκους σε νέα χαμηλά έτους, μη βοηθώντας της προσπάθεια της μετόχου του, της ΙΝΤΚΑ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή καθοδική διάσπαση αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΜΠΡΙΚ και ΑΡΑΙΓ και τέτοια σήματα πωλήσεων οι, ΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΙΝΛΟΤ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΠΛΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ, ΕΧΑΕ, ΚΟΥΕΣ, ΟΠΑΠ και ΕΤΕ ενώ αντίστροφα χαμηλά έτους σημειώνει μόνον ο ΚΕΚΡ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα η ΙΝΤΚΑ και πολύ μεγάλους η ΓΕΚΤΕΡΝΑ από μετακινήσεις πακέτων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.