Deutsche Telekom: Επενδύει στη πλατφόρμα blockchain Celo

20 Απριλίου 2021, 12:47 | Ελληνικές Εταιρίες

Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει στη Celo, μια πλατφόρμα πληρωμών blockchain που υποστηρίζει μια ποικιλία κατανεμημένων εφαρμογών, αναπτύσσοντας έξυπνα συμβόλαια και πληρωμές χρησιμοποιώντας διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου ως δημόσια κλειδιά.

Η Celo με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, που χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες  να στέλνουν και να λαμβάνουν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους.

Η ομάδα της Celo αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το κινητό τηλέφωνο επειδή είναι τόσο πανταχού παρούσα και κατανοητή. Ενώ ορισμένες περιοχές του κόσμου δεν έχουν λάβει καλωδιακή σύνδεση για το Διαδίκτυο ή ακόμη και για σταθερά τηλέφωνα το 2020, οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές τις περιοχές έχουν κινητά τηλέφωνα σε πολλές περιπτώσεις.

«Δεν έχουμε ιδέα πού θα είναι η Celo σε πέντε έως 10 χρόνια, αλλά νομίζω ότι έχουμε μια πολύ καλή ιδέα» δήλωσε ο Άντρεας Ντίτριχ  επικεφαλής του κέντρου λύσεων blockchain της μονάδας Deutsche Telekom T-Systems MMS, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Η τιμή ψηφιοποιείται κάθε δευτερόλεπτο που μιλάμε. Η τιμή μεταφέρεται στον ψηφιακό χώρο και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με αξιόπιστο και διαφανή, ασφαλή τρόπο», πρόσθεσε.

 

Πηγή: liberal.gr