Η χθεσινή μεγάλη διόρθωση της αγοράς επεκτείνεται και στην σημερινή (Τρίτης, 20/4/2021) συνεδρίαση με πολύ μικρότερη ένταση

20 Απριλίου 2021, 15:51 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή συμπεριφορά της αγοράς καθώς φθίνουν οι χθεσινές ισχυρές πωλητικές πιέσεις με τον ΓΔ να χάνει αυτή τη στιγμή, 3.40 μμ) -0,50% (στις 870 μονάδες) με κάπως αυξημένους όγκους (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η σημερινή πτώση είναι πιο έντονη (DAX -1%).

Στο γράφημα βλέπουμε ότι κατά τις δυο τελευταίες συνεδριάσεις εμφανίστηκε μια πολύτιμη κορυφή, η Ρ των 905 μονάδων, η οποία θα καθορίσει την συμπεριφορά μας :

-Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 905 μονάδων, εμείς θα αποφεύγουμε κάθε αγοραστική κίνηση

-Θα προχωρήσουμε σε αγορές εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά ή προσεγγίσει επιθετικά τις 905 μονάδες.

-Θα μειωθεί σημαντικά η αισιοδοξία μας αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 που συμπίπτει περίπου με τον μέσον άξονα των 865 μονάδων.

-Θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 831 μονάδες αλλά που την Μ Εβδομάδα θα έχει ανέβει στις 865.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 83% με μετοχές και 17% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται τα 2/3 των μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΚΕΚΡ, ΦΡΙΓΟ και ΑΛΜΥ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΠΕΙΡ και ΕΛΛΑΚΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει, σύμφωνα με τα κριτήριά μας της ποσοστιαίας ανόδου, των όγκων και της διαγραμματικής θέσης, τον τίτλο αυτόν.

Θετική εντύπωση μας κάνουν οι : ΑΛΜΥ, η μοναδική μετοχή που πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά έτους αλλά είναι ήδη υπεραγορασμένη, η ΕΥΡΩΒ που παραμένει η πιο ισχυρή τραπεζική μετοχή, η ΣΕΝΕΡ που ενισχύεται με +2% με πολύ μεγάλους όγκους και οι, ΙΝΤΚΑ και ΕΥΔΑΠ που με τις σημερινές ανόδους τους διατηρούν τα ύψη που πέτυχαν τις τελευταίες μέρες.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με σηματοδότηση στροφέα – υψηλού ή αντίστοιχα χαμηλού περιόδου 3 μηνών.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΛΠΕ, ΠΕΤΡ και ΕΧΑΕ ενώ τείνει να δώσει αντίστροφο σήμα πωλήσεων ο ΣΑΡ.

Νέα χαμηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι ΕΛΛΑΚΤ και ΠΕΙΡ.

Ο ΔΤΡ παρά το limit down της ΠΕΙΡ, χάνει σήμερα λιγότερο του ΓΔ (χάνει -0,30% έναντι -0,50% του ΓΔ).

ΕΛΛΑΚΤ μετά την χθεσινή καθοδική διάσπαση πωλητικού στροφέα, σήμερα συνεχίζει την πτώση κατά -3,33%.

Η ΠΕΙΡ σημειώνει σήμερα και δεύτερο συνεχόμενο limit down -30% στα 2,35 ευρώ. Κανείς δεν αγοράζει σήμερα καθώς όλοι περιμένουν την τιμή της ΑΜΚ γύρω στο 1-1,20 ευρώ και μερικοί βλέπουν τον πυθμένα ψηλότερα, στα 1,60 ευρώ. Λογικά, μετά τον πυθμένα θα σημειωθεί απότομο limit up αλλά δεν ξέρουμε σε ποια τιμή. Οι βραχυχρόνιοι traders καραδοκούν.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.