Ήπια είναι η σημερινή (Τετ, 21/4/2021) ανοδική αντίδραση του ΓΔ στη περιοχή των 880 μονάδων

21 Απριλίου 2021, 16:42 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ουδέτερης σημασίας θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,40% (στις 879 μονάδες στις 4.30 μμ), από την μια μεριά δεν μπορεί να αντιδράσει ισχυρά μετά την πρόσφατη διήμερη διόρθωσή του των 30 μονάδων ή -3,33% και, από την άλλη μεριά διατηρεί το 90% των μεγάλων +22% κερδών του τελευταίου διμήνου. Αλλά ούτε και οι όγκοι που φαίνονται στο κάτω διάγραμμα ζώνης, δεν μας βοηθά να εκτιμήσουμε τις διαθέσεις της αγοράς.

Εμείς διατηρούμε την από χθες ανακοινωθείσα στρατηγική μας κατά την οποίαν αγοράζουμε εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά ή προσεγγίσει με δύναμη το υψηλό έτους των 905 μονάδων και πουλάμε αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά ή προσεγγίσει επιθετικά το ΧΚ20 που τώρα βρίσκεται στις 830 μονάδες.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το κατά 82% με μετοχές και 18% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οι πτωτικές μετοχές υπερτερούν οριακά σε αριθμό των ανοδικών αλλά μόνον μια μετοχή, η ΠΕΙΡ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με 6 μετοχές, τις ΙΝΤΚΑ, ΙΚΤΙΝ, ΒΙΟ, ΑΛΦΑ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ, που πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα, τον πλησιάζει όμως η ΙΝΤΚΑ που διαλύοντας τους φόβους για τις επιπτώσεις της δικαστικής ήττας της ΚΕΚΡΟΨ, σημειώνει νέα υψηλά έτους, η μοναδική σήμερα μαζί με την ΕΕΕ, αλλά με μικρότερους όγκους σε σχέση με την ημέρα κορυφής της περασμένης εβδομάδας.

Σήματα αγορών θα λέγαμε ότι δίνει σήμερα η ΙΝΤΚΑ που διασπά ανοδικά τρεις πρόσφατες κορυφές της σε νέα υψηλά. Αντίθετα, καμία μετοχή δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων-υψηλών τριμήνου οι, ΣΕΝΕΡ, ΠΕΤΡΟ, ΠΛΑΙΣ και ΕΧΑΕ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛ και ΠΑΠ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν οι ΙΝΤΚΑ και ΕΕΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα σαν συσσωρεύσεις οι, ΟΠΑΠ, ΙΝΤΚΑ, ΙΚΤΙΝ και ΣΕΝΕΡ.

ΔΤΡ : μεγάλη σχετικά άνοδο +2,30% σημειώνει σήμερα ο ΔΤΡ μη επηρεαζόμενος από το νέο σχεδόν limit down της ΠΕΙΡ.

ΠΕΙΡ : σαν να βρήκε σήμερα πυθμένα, από -28,50% προ δυο ωρών, τώρα βρίσκεται στο -22,5%. Από ενδοημερήσια διαγραμματική άποψη, για να είναι θετική η σημερινή συνεδρίαση στην ΠΕΙΡ, θα πρέπει το κλείσιμο να γίνει σε επίπεδο πάνω από τα 2 ευρώ (-16%). Πολλοί αναλυτές περιμένουν το 1,50 ευρώ σαν πυθμένα. Ισως τότε να αγοράζουν σήμερα μερικοί πριν φτάσει η μετοχή στον πυθμένα αναμένοντας ράλι, αν όχι βέβαια στα 20 ευρώ των αρχών 2021 αλλά τουλάχιστον στα 3 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.30 μμ.