ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Διατήρηση της εξαιρετικής πορείας

14 Μαϊου 2021, 08:35 | Χ&Α - 228

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Διατήρηση της εξαιρετικής πορείας

 

 

 

 

Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ 2021

Διατήρηση της εξαιρετικής πορείας

  • Αύξηση πωλήσεων 28,0% (€ 10,3 εκατ. έναντι € 8,1 εκατ.)
  • Αύξηση καθαρής κερδοφορίας 15,0% ( € 54,0 χιλ. έναντι € 47,0 χιλ.)
  • Η εξαγωγική δραστηριότητα ενισχύθηκε κατά 13,0%
Η Διοίκηση, εκτιμά πως το 2021, θα σημειωθούν σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της εταιρίας σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται. Συγκεκριμένα, ο κος Τασόπουλος, κατά την ενημέρωση των αναλυτών είχε αναφέρει πως αναμένεται να αυξηθεί η παραγωγή προϊόντων για τρίτους και της σαπωνόμαζας. Μικρότερη αύξηση (σε σχέση με το 88% του 2020) αναμένεται στις πωλήσεις επώνυμων προϊόντων της εταιρίας, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για τον κλάδο των ξενοδοχειακών πωλήσεων -η εταιρία θα θεωρούσε επιτυχία εάν επιτευχθεί το 50% των πωλήσεων του 2019 (οι πωλήσεις του κλάδου τότε είχαν φτάσει στα € 9,0 εκατομμύρια).

Η Παπουτσάνης από την αρχή του 2021 εξυπηρετεί απευθείας τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής. Αυτή η εξέλιξη επέφερε αντίστοιχη αλλαγή στον τρόπο τιμολόγησης με αποτέλεσμα την αύξηση του δημοσιευμένου κύκλου εργασιών κατά € 300,0 χιλιάδες και την ισόποση, αύξηση των εξόδων διάθεσης.

Στα συνολικά έσοδα, το 24% προέρχεται από πωλήσεις επώνυμων προϊόντων  στην Ελλάδα και το εξωτερικό (107% αύξηση πωλήσεων), το 4% από πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά (70% μείωση πωλήσεων, λειτούργησε περισσότερο στο εξωτερικό), το 58% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους (+62%) και το 14% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών (-21%).

Από την πλευρά μας, εδώ, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν μεταξύ € 49,0 - € 52,0 εκατ. ευρώ και τα καθαρά μ.φ. κέρδη θα φτάσουν στα € 4,2 έως € 4,3 εκατομμύρια. Παράλληλα, εκτιμούμε ότι η ανάπτυξη των πωλήσεων με υψηλούς ρυθμούς θα μπορεί να συνεχιστεί για διάστημα αρκετών ετών. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται κυρίως στην αναμενόμενη ανάπτυξη των πωλήσεων στο εξωτερικό, όπου η εταιρία προσπαθεί να εδραιώσει συνεργασίες με μεγάλους οίκους του τομέα της φροντίδας του σώματος, αντίστοιχες με τη συνεργασία που πέτυχε εντός του 2019 με τη Henkel.

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε την 5/5/2021, προτάθηκαν και εγκρίθηκαν 12 θέματα (δείτε εδώ). Μεταξύ των τυπικών θεμάτων της Γ.Σ., εγκρίθηκε: α) η διανομή μερίσματος ύψους € 0,05 ανά μετοχή, β) πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών και γ) η εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου να θεσπίσει πρόγραμμα διάθεσης μετοχών.

Δείτε το δελτίο τύπου (εδώ). Δείτε τα συνοπτικά οικονομικά μεγέθη (εδώ).

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.