Περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

14 Μαϊου 2021, 08:10 | Χ&Α - 228

Τεύχος 228 - Μάιος 2021

 

Κύριες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών περιόδου

13 Απριλίου - 14 Μαΐου 2021

 

13/5/2021

 

Πωλήσεις 228,4 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Cenergy Holdings το πρώτο τρίμηνο του 2021. Το αναπροσαρμοσμένο EBITDA παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο, στα 18 εκατ. ευρώ, ενώ οι αυξανόμενες τιμές των μετάλλων έδωσαν ώθηση στο EBITDA, το οποίο είναι αυξημένο κατά 2,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Οι πετυχημένες συμμετοχές σε δημοπρατήσεις έργων και διεθνείς διαγωνισμούς συνεχίστηκαν αδιάκοπα και το χαρτοφυλάκιο ανεκτέλεστων παραγγελιών έφτασε στις 31 Μαρτίου 2021 τα 650 εκατ. ευρώ. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Κέρδη €4,5 εκατ. έναντι ζημιών στο τρίμηνο για την Autohellas. Παρουσιάζει αύξηση 12,7% σε επίπεδο ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε €128,8εκ. έναντι €114,3εκ. το 2020. Τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν σε €10,4εκ. έναντι €3,7εκ. το 2020, καταγράφοντας αύξηση 181%. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Επενδύει σε "πράσινα" καύσιμα για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος η Mytilineos. Με βασική στόχευση την ανάδειξη βιώσιμων και περιβαλλοντικά φιλικών λύσεων, η συνεργασία προβλέπει την αποκλειστική χρήση και αξιοποίηση του BOOSTplus, ενός καινοτόμου και 100% «πράσινου» καυσίμου. Το BOOSTplus πληροί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές καυσίμων και βιοκαυσίμων και έχει τη δυνατότητα, όταν προστίθεται σε κινητήρες πετρελαίου να βελτιώνει σημαντικά την απόδοσή τους με αισθητή μείωση των εκπομπών CO2 λόγω αποδοτικότερης καύσης. (εδώ)

 

Στα €15,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου ανακοίνωσε η ΤΙΤΑΝ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ ανήλθε σε €371 εκ., μειωμένος κατά 3,6% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2020. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα €56,1 εκ. έναντι €40,6 εκ. το 2020. Οι εκτιμήσεις για το 2021 παραμένουν θετικές, χάρη στις ευνοϊκές τάσεις στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Όλα δείχνουν ισχυρή ανάπτυξη από το 2021. Όλοι οι πρόδρομοι δείκτες για την ελληνική οικονομία είναι σήμερα σαφώς ανοδικοί. Οι καταθέσεις που αυξήθηκαν κατά 20 δισ. ευρώ περίπου το 2020 σηματοδοτούν πηγή επενδύσεων και κατανάλωσης για το 2021 και μετά, ενώ ταυτόχρονα η δημοσιονομική και η νομισματική πολιτική θα παραμείνουν χαλαρές - με το δημοσιονομικό έλλειμμα να κινείται στα ίδια επίπεδα με του 2020. Πολύ σημαντικό ακόμη είναι ότι η τουριστική κίνηση αναμένεται να αντιστοιχεί στο 50% των αφίξεων του 2019, σε σύγκριση με το 25% πέρυσι. (εδώ)

 

Αναστασάτος (Eurobank): Ανάγκη γρήγορης και βιώσιμης ανάπτυξης. Όπως δήλωσε, “σε αρχικό στάδιο η ύφεση στην Ευρώπη ήταν βαθύτερη και η ανάκαμψη πιο ρηχή σε σχέση με την παγκόσμια και την αμερικανική οικονομία. Από την άλλη πλευρά, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού αναπτυξιακού μοντέλου”, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες του για την επάρκεια των κεφαλαίων και για την πορεία του πληθωρισμού. (εδώ)

 

 

12/5/2021

 

Mε οργανική κερδοφορία και κινήσεις που θα δημιουργήσουν ενδογενώς κεφάλαιο θα καλύψει η Αlpha Bank την κεφαλαιακή ζημία που θα υποστεί από τις σχεδιαζόμενες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων. Η διοίκηση της Τράπεζας απορρίπτει κάθε συζήτηση για προσφυγή της Alpha στην κεφαλαιαγορά για άντληση κεφαλαίου. Παρόλο στην αγορά προεξοφλείται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Τράπεζας και ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλειος Ψάλτης, θεωρούν ότι η Alpha δεν έχει λόγους να ακολουθήσει το παράδειγμα της Πειραιώς, καθώς διαθέτει επαρκείς εφεδρείες οι οποίες μπορούν να διασφαλίσουν την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου χωρίς να επιβαρυνθούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Διαβάστε εδώ.

 

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς Caa2, αναφέροντας ότι η αύξηση κεφαλαίου της, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για μεγάλη αναδιάρθρωση του ισολογισμού της. Η απόφαση για αλλαγή των προοπτικών σε θετικές από σταθερές «καθοδηγείται από την πρόσφατη επιτυχή αύξηση κεφαλαίου που θα βοηθήσει την τράπεζα να βελτιώσει την ποιότητα του ενεργητικού και τη φερεγγυότητά της τα επόμενα δύο χρόνια», σημειώνει ο Moody's. (εδώ)

 

Με αύξηση κύκλου εργασιών κατά 50,5% στα 111,367 εκατ. ευρώ έκλεισε το α’ τρίμηνο του 2021 για την Πλαστικά Θράκης, η οποία εμφάνισε την ίδια περίοδο καθαρά κέρδη 24,406 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 2,789 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2020, με αύξηση 775,1%. Πιο συγκεκριμένα παρατηρήθηκε: Διατήρηση της αυξημένης ζήτησης στα προϊόντα που σχετίζονται με την ατομική προστασία και υγεία και ειδικότερα σε τεχνικά υφάσματα, που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές προσωπικής προστασίας, αυξημένη ζήτηση για προϊόντα που απευθύνονται στον τομέα της συσκευασίας τροφίμων, μειωμένη ζήτηση σε προϊόντα συσκευασίας που σχετίζονται με την εστίαση, ως αποτέλεσμα της περιορισμένης δραστηριοποίησης του συγκεκριμένου κλάδου, ιδίως στην Ελλάδα. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

11/5/2021

 

Αύξηση EBIT και EBITDA κατά 53% και 38% αντίστοιχα το α' τρίμηνο για τον όμιλο Σαράντη. Κατά τη διάρκεια του Α΄ Τριμήνου του 2021, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε € 88,72 εκ. από € 86,94 εκ. που είχαν διαμορφωθεί κατά το Α’ Τρίμηνο του 2020, αυξημένες κατά 2,05%, παρά την υψηλή συγκρίσιμη βάση του περασμένου έτους. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

10/5/2021

 

Αυξάνουν τη συμμετοχή τους στην Ελλάκτωρ οι Δ. Μπάκος - Ι. Καϋμενάκης μέσω Καλλιτσάντση. Στο 3,9678% κατήλθε το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας Akron των Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη και της Pemanoarο των Αν. και Δ. Καλλιτσάντση, ανακοίνωσε η εταιρία Ελλάκτωρ.Το νομικό πρόσωπο AKRON TRADE AND TRANSPORT SA ενημερώνει για σημαντική μεταβολή σε συμμετοχή και δικαιώματα ψήφου στην εκδότρια. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Πώς υπέγραψε η KPMG τις οικονομικές καταστάσεις της Attica Bank. Οι οικονομικές καταστάσεις της Attica Bank αναρτήθηκαν και από την ανάγνωσή τους προκύπτει ότι ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου υποχώρησε, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2020, στο 8,25% (8,13% για την τράπεζα), μετά τις μεγάλες ζημιές χρήσης. Ο Δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 υποχώρησε στο 4,93% (4,8% για την τράπεζα). Διαβάστε εδώ.

 

7/5/2021

 

Αποτελέσματα Πρώτου Τριμήνου 2021 ανακοίνωσε ο Όμιλος Πετρόπουλος. Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου κατά την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 31 Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 34,2% και ανήλθαν σε €29,0 εκ. από €21,6 εκ. στις 31.3.2020. Το EBITDA του Ομίλου αυξήθηκε κατά 233,4% και ανήλθε σε €2,8 εκ. από €0,8 εκ. στις 31.3.2020. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €2,4 εκ. σημειώνοντας αύξηση 550%, έναντι €0,3 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν επίσης κατά 649% και ανήλθαν σε €1,8 εκ. έναντι €0,2 εκ. στις 31.3.2020. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ

 

6/5/2021

 

Στην Prodea Investments η θυγατρική Lamda Ilida Office όπως ανακοίνωσε η Lamda. Η συναλλαγή εκτιμάται ότι δεν θα έχει επίδραση στα οικονομικά

αποτελέσματα της Εταιρίας ενώ θα προκύψει όφελος σε επίπεδο ομίλου LAMDA DEVELOPMENT από τη μείωση των ενοποιημένων δανειακών υποχρεώσεων κατά το ποσό €39,1 εκ. (εδώ)

 

Στα 1,25-1,50 ευρώ η δίκαιη τιμή της Τρ. Πειραιώς σύμφωνα με την JP Morgan. Οι αναλυτές της JP Morgan δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τη λειτουργική αναδιάρθρωση της τράπεζας και εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο track record της διοίκησης, εντούτοις επισημαίνουν ότι το discount έναντι των άλλων τραπεζών δικαιολογείται από τα χαμηλότερα επίπεδα κεφαλαίων και τη μεγαλύτερη περίοδο ανάκαμψης. (εδώ)

 

ΑΔΜΗΕ και MYTILINEOS υπέγραψαν τη σύμβαση ανακατασκευής του ΚΥΤ Κουμουνδούρου. Πρόκειται για ένα έργο «με το κλειδί στο χέρι» το οποίο περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλου του διακοπτικού εξοπλισμού 150kV και 400kV με σύγχρονο εξοπλισμό τύπου GIS, την προσθήκη δύο αυτομετασχηματιστών και πέντε αυτεπαγωγών αντιστάθμισης, την εγκατάσταση σύγχρονου ψηφιακού συστήματος προστασίας και ελέγχου, καθώς και την αντικατάσταση των βοηθητικών παροχών του ΚΥΤ. (εδώ)

 

5/5/2021

 

Οι λόγοι που ο ΟΤΕ έχει υψηλότερη αξιολόγηση από την Ελλάδα από την S&P. Σύμφωνα με την ανάλυση του αμερικανικού οίκου, ο τηλεπικοινωνιακός Όμιλος αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση του περιβάλλοντος στη χώρα. Την ίδια ώρα, εκτιμά ότι ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να εμφανίσει μεταβλητότητα στις ταμειακές ροές, ενώ πιστεύει ότι διαθέτει έναν ισχυρό ισολογισμό, γεγονός το οποίο δικαιολογεί την υψηλότερη αξιολόγηση σε σχέση με την Ελλάδα. (εδώ)

 

Αποφασισμένη να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της και με έργα αποθήκευσης και πλωτά φωτοβολταϊκά εντός της επόμενης τριετίας εμφανίζεται η διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Το πρώτο βήμα έγινε με την υποβολή των σχετικών αιτήσεων στη ΡΑΕ, για τις οποίες αναμένεται η έγκριση, και το δεύτερο είναι το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που θα «ξεκλειδώσει» τις επενδύσεις αυτές, όπως επισημαίνεται αρμοδίως. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕHΑΝ σχεδιάζει οκτώ συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες, στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, με σωρευτική ισχύ περίπου 1 GW και χωρητικότητα περί τις 3 GWh. Η συνολική επένδυση εκτιμάται σε πλέον των 500 εκατ. ευρώ. (εδώ)

 

 

30/4/2021

 

Στην αναδιοργάνωση της εταιρίας και την ανάπτυξη συνεργειών με τα υπόλοιπα μέλη της United Group στη ΝΑ Ευρώπη στοχεύει η νέα διοίκηση της Forthnet για το 2021. Έχοντας κλείσει το 2020 με 869 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 653 χιλιάδες μοναδικούς πελάτες, 550 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 463 χιλιάδες συνδρομητές Pay-TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο, οι συνδυαστικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης του ομίλου. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Forthnet στόχος είναι η "προσέλκυση πελατών μεγαλύτερης αξίας, ακολουθώντας στρατηγική με έμφαση στην αξία των υπηρεσιών παρά στη μειωμένη ή επιθετική τιμή”. (εδώ)

 

Επιδόσεις και Αποτελέσματα Χρήσης 2020 ανακοίνωσε η Flexopack. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 96,953 εκατ. ευρώ, έναντι 89,277 εκατ. ευρώ και ο εταιρικός σε 82,317 εκατ. ευρώ, έναντι 77,260 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 8,60% και 6,55% αντίστοιχα. (εδώ)

 

Σε αναβάθμιση της προοπτικής της ΔΕΗ από σταθερή σε θετική προχώρησε η Standard & Poor's. Τα θετικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2020, συμβαδίζουν με τις προσδοκίες τους και υπογραμμίζουν την στροφή της εταιρίας προς την πράσινη παραγωγή και την πελατοκεντρική πολιτική, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον ελληνικό ενεργειακό τομέα. (εδώ)

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 ανακοίνωσε η Forthnet. Ανακοίνωσε αύξηση του EBITDA 2020 στα 55,6 εκατ. Ευρώ, σε σχέση με 37,1 εκατ. Ευρώ το

2019. Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν θετικά από έκτακτα κέρδη € 25,3 εκατ. που

προέκυψαν από συμφωνίες ρύθμισης υποχρεώσεων προηγουμένων περιόδων της

θυγατρικής εταιρίας Forthnet Media A.E. (εδώ)

 

29/4/2021

 

Αύξηση λειτουργικών κερδών στα 306,3 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η ΓΕΚ Τέρνα. Κατά το έτος 2020 οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 971 εκατ. ευρώ, έναντι 1.156 εκατ. ευρώ την χρήση 2019, ενώ η λειτουργική κερδοφορία ενισχύθηκε στα 306,3 εκατ. ευρώ, έναντι 285,1 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 71,4 εκατ. ευρώ, έναντι 77,8 εκατ. ευρώ την χρήση 2019 και τα κέρδη μετά από φόρους σε 58,1 εκατ. ευρώ έναντι 55,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου Βογιατζόγλου Systems A.E. για την χρήση 2020 διαμορφώθηκε στα 23.874 χιλ. Ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 10,46% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση 2019. Τα Μικτά Κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7.480 χιλ. Ευρώ μειωμένα κατά 13,58% έναντι της προηγούμενης χρήσης 2019. Τα Κέρδη Προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στις 1.671 χιλ. Ευρώ, έναντι 2.601 χιλ. Ευρώ το 2019. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Κέρδη ανακοίνωσε η Paperpack για το 2020 σύμφωνα με την δημοσιευμένη ετήσια οικονομική έκθεση για το 2020. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας ο κύκλος εργασιών παρουσίασε μείωση κατά 5,52% και ανήλθε σε 17.428 χιλ. € έναντι 18.447 χιλ. € την προηγούμενη χρήση. Τα λειτουργικά κέρδη της Εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 3.869 χιλ.€ έναντι 4.309 χιλ.€ την προηγούμενη χρήση. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 


28/4/2021

 

Αύξηση κατά 11,7% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas για το 2020 και ανήλθε στα € 80,7 εκ., έναντι € 72,3 εκ. το 2019. Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε € 16,4 εκ. το 2020 έναντι € 15,9 το 2019. Το EBITDA ανήλθε σε € 6,8 εκ. το 2020 έναντι € 6,3 εκ. το 2019. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 2,2 εκ. το 2020 έναντι € 2,1 εκ. το 2019, ενώ τα κέρδη μετά φόρων παρουσίασαν αύξηση 16,09% και ανήλθαν σε 1,8 εκ. το 2020 έναντι € 1,5 εκ. το 2019. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ

 

Στην προκήρυξη νέων διαγωνισμών για την κατασκευή ώριμων έργων προχωρά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Συγκεκριμένα, ο πρώτος διαγωνισμός που αναμένεται να προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα αφορά στην κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 65MW στη Δυτική Μακεδονία, ενώ παράλληλα η εταιρία ωριμάζει φωτοβολταϊκά έργα προς κατασκευή με ισχύ που υπερβαίνει τα 2GW. (εδώ)

 

Τη νέα τιτλοποίηση «Ωμέγα» αποφάσισε το Διοικητικό της Συμβούλιο της Attica Bank, η οποία περιλαμβάνει τις απαιτήσεις της υφιστάμενης «Artemis» καθώς και σχεδόν το σύνολο των υφιστάμενων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ο κύκλος διαδοχικών τιτλοποιήσεων της Attica Bank που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 συνολικού ύψους περί τα 3 δισ. ευρώ, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση των συναλλαγών και τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων από την εποπτική αρχή, τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα της τράπεζας θα ανέρχονται σε 8 εκατ. ευρώ. Διαβάστε εδώ.

 

 

27/4/2021

 

Το EBITDA διαμορφώθηκε σε 6,8 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 28,3% για τον Ομίλου Lavipharm σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρήση. Ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών της Lavipharm παρουσίασε αύξηση 12,1%, προερχόμενη κυρίως από άνοδο των Πωλήσεων εντός Ελλάδος, και διαμορφώθηκε σε Ευρώ 37,6 εκατ. από Ευρώ 33,6 εκατ. το 2019, ενώ το Μικτό Κέρδος διαμορφώθηκε σε Ευρώ 16,2 εκατ. από Ευρώ 15,9 το 2019. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Η EBRD επένδυσε 60 εκατ. ευρώ στο πράσινο ομόλογο της Mytilineos, συμμετέχοντας στην πρώτη έκδοση πράσινου ομολόγου από τον ελληνικό βιομηχανικό και ενεργειακό όμιλο Mytilineos συνολικής προσφοράς 500 εκατομμυρίων ευρώ. Το πράσινο ομόλογο σε ευρώ της Mytilineos ευθυγραμμίζεται με τις Πράσινες Ομολογίες της International Capital Market Association, οι οποίες υποστηρίζουν τη διαφάνεια και την αποκάλυψη και προάγουν την ακεραιότητα στην ανάπτυξη της αγοράς πράσινων ομολόγων. (εδώ)

 

Την ανάληψη νέου έργου για τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 28 MW στην Ισπανία, με την Ellomay Solar ανακοίνωσε η MYTILINEOS. Συμπληρωματικά του EPC, στη σύμβαση περιλαμβάνονται και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις για την έγχυση ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, καθώς και η παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης για δύο έτη. Ο Τομέας ΑΠΕ & Αποθήκευσης Ενέργειας της εταιρίας αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες στις αρχές του 2022. Η συμφωνία EPC προβλέπει ένα σταθερό και κατ' αποκοπή ποσό ύψους 15.32 εκατ. ευρώ για την πλήρη εκτέλεση των έργων. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Νέες ισορροπίες φέρνουν στην κατασκευαστική αγορά τα όσα έχουν διαδραματιστεί τους προηγούμενους μήνες στην Ελλάκτωρ, με το στοίχημα της επαναφοράς της στην ομαλότητα να είναι ανοιχτό. Την ίδια στιγμή, οι βασικοί μέτοχοι σε ΓΕΚ Τέρνα και Άβαξ ενισχύουν σημαντικά τα ποσοστά τους, στο «παιχνίδι» έχει μπει ο τομέας της κατασκευής του Ομίλου Μυτιληναίου και όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένης της Ιντρακάτ και των μικρότερων τεχνικών εταιριών, στοχεύουν στις νέες υποδομές που σχεδιάζονται. (εδώ)

 

Η Viohalco S.A. ανακοινώνει την εκκίνηση διαδικασίας επιταχυνόμενης κατάρτισης βιβλίου προσφορών για την προσφορά σε θεσμικούς επενδυτές έως και 25.000.000 υφιστάμενων μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. H Viohalco έχει συμφωνήσει σε περίοδο δέσμευσης 60 ημερών αναφορικά με τις υπόλοιπες μετοχές της Εταιρίας τις οποίες θα κατέχει μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, καθώς και στη μη διενέργεια επιπρόσθετων πωλήσεων, αγορών ή άλλων πράξεων μεταβίβασης ή διάθεσης μετοχών της Εταιρίας έναντι χρημάτων από τη Viohalco κατά την περίοδο δέσμευσης χωρίς τη συναίνεση των Διαχειριστών. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

26/4/2021

 

Εντός του Μαΐου θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός των 300 εκατ. ευρώ για το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αττικής με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, που αναμένεται να διεκδικήσουν η ΕΥΔΑΠ, καθώς και κοινοπραξίες κατασκευαστικών ομίλων. Για να προχωρήσει ο διαγωνισμός θα προηγηθεί αλλαγή καταστατικού της ΕΥΔΑΠ, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει και σε έργα ΣΔΙΤ. Το συγκεκριμένο κενό στο καταστατικό της επιχείρησης δεν επέτρεψε τη συμμετοχή της στο πρώτο έργο ύδρευσης με ΣΔΙΤ, αυτό του φράγματος Χαβρία στην Χαλκιδική. Αντίθετα, η ΕΥΑΘ που δεν είχε τέτοιο πρόβλημα είναι ένας από τους διεκδικητές του ΣΔΙΤ για το φράγμα Χαβρία. (εδώ)

 

Μια σκληρή διαπραγμάτευση επισφραγίζει τη συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου για την 20ετή σύμβαση παραχώρησης μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΠ Παγίων που αφορά το κόστος του αδιύλιστου νερού. Η ολοκλήρωσή της βάζει ένα τέλος σε μια πολύχρονη εκκρεμότητα αλλά και στις διεκδικήσεις του Δημοσίου για οφειλές προηγούμενων ετών, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την υλοποίηση του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρίας. Διατηρώντας το αποκλειστικό δικαίωμα παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης για την περιοχή της πρωτεύουσας έως το 2041, δημιουργούνται πλέον όλες οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο ιδιώτη στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΔΑΠ. Διαβάστε εδώ.

 

23/4/2021

 

Το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο της Viohalco υποστήριξε την ισχυρή κερδοφορία για τη χρήση του 2020 παρά την πανδημία, χάρη στη συμβολή της δυναμικής και της ανθεκτικότητας των επιχειρηματικών κλάδων της. Σημαντικές επενδύσεις συνολικού ύψους 285 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν στις εταιρίες της Viohalco, με στόχο την ενίσχυση της θέσης τους στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται και την περαιτέρω επέκταση της διεθνούς παρουσίας τους. Ολοκλήρωση της επένδυσης και έναρξη λειτουργίας του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου tandem στο εργοστάσιο της Elval στα Οινόφυτα. Το ενοποιημένο αναπροσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε 295 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρου εισοδήματος ανήλθαν σε 59 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 86% σε ετήσια βάση. (εδώ)

 

Με ποσοστό 68,24% η γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, ενέκρινε την αύξηση κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ. Έχει προηγηθεί η επικράτηση των Ολλανδών, τον περασμένο Ιανουάριο και η ανάδειξη της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor το καλοκαίρι του 2018. Λίγοι θα αμφισβητούσαν ότι τα περιθώρια είναι πολύ στενά για την Ελλάκτωρ, η οποία βρίσκεται σε μειονεκτική θέση εδώ και πολλά χρόνια, αδυνατώντας τον τελευταίο καιρό να εξασφαλίσει και τις αναγκαίες εγγυητικές επιστολές για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς μεγάλων έργων. Το επόμενο λοιπόν, κρίσιμο πεδίο είναι τα «technicalities» της αύξησης κεφαλαίου. Θα προηγηθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ, μέσω ομολογιακού δανείου με σύμβουλο έκδοσης τη Eurobank, ώστε να καλυφθούν επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Άκτωρ. (εδώ)

 

Έχοντας προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τις ειδικές απαιτήσεις που προκύπτουν αλλά διατηρώντας στο ακέραιο τις δυνατότητές του. Η AEGEAN, άντεξε στη χειρότερη κρίση του κλάδου των αερομεταφορών, και σήμερα επανέρχεται ως «στυλοβάτης» του τουρισμού: για να δώσει στο εθνικό προϊόν την ευκαιρία της επόμενης ημέρας και στους πολίτες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ξανά, με ασφάλεια. Η δυνατότητα αυτή, δεν είναι τυχαία. Ιδιαίτερα καθώς η κρίση των αερομεταφορών, «γονάτισε» ακόμα και διεθνείς κολοσσούς. Για την ελληνική αεροπορική ωστόσο, ανέδειξε τις αντοχές που βασίστηκαν στις αρετές ενός εταιρικού management και σχεδιασμού, ικανού να ανταποκρίνεται όχι μόνο στις καλές ημέρες, αλλά στις πιο ακραίες συνθήκες. Διαβάστε εδώ.

 

Η ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε στο επενδυτικό κοινό την επιστροφή της διαφοράς παρακρατηθέντος φόρου 5% από την διανομή του προμερίσματος χρήσης 2018, όπως αυτή προέκυψε από την μείωση του συντελεστή φορολογίας και παρακράτησης φόρου μερισμάτων σε 10% από 15%, που ίσχυε κατά την πληρωμή του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2018. (εδώ)

 

Η εταιρία Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι.ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε. προχώρησε στην εκμίσθωση καταστήματος ιδιοκτησίας της συνολικής επιφάνειας 884 τ.μ. επί της οδού Ερμού 44 σε μεγάλη εταιρία αθλητικών ειδών. Πρόκειται για το δεύτερο ακίνητο της εταιρίας στην οδό Ερμού το οποίο πλέον χαρακτηρίζεται ως επενδυτικό, καθώς η εταιρία διαθέτει ένα ακόμη κατάστημα συνολικής επιφάνειας 1.438 τ.μ. μισθωμένο στην εταιρία ZARA. Η τιμή του μηνιαίου μισθώματος αξιολογείται από την αγορά ως ιδιαίτερα ικανοποιητική και αυξάνει σημαντικά την εκτιμώμενη αγοραία αξία του ακινήτου. (εδώ)

 

22/4/2021

 

Η Hellenic Cables θα κατασκευάσει το υποβρύχιο καλώδιο για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα. Η παραγωγή των καλωδίων πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα και η υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης και προστασίας του υποβρύχιου καλωδίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΑΠΕ αναφέρθηκαν εκπρόσωποι μεγάλων εταιριών του κλάδου στο πλαίσιο του 11ου Sustainability Forum της Capital Link. Χρονοβόρες διαδικασίες, ενστάσεις, αργή απονομή της δικαιοσύνης, μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από την πλευρά της διοίκησης αποτελούν μερικές μόνο από τις παθογένειες του συστήματος που έχουν ως αποτέλεσμα οι διαδικασίες ανάπτυξης νέων έργων να είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρίες που συμμετείχαν στη συζήτηση, δηλαδή ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ΕΛΠΕ έχουν pipeline έργων ΑΠΕ που αναπτύσσονται σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα συνολικής ισχύος 3,3 GW. (εδώ)

 

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Ενημέρωση Αναλυτών της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. Οι πωλήσεις προϊόντων τη χρήση 2020 ανήλθαν σε ΜΤ 12,6 εκατ., ξεπερνώντας για άλλη μία χρονιά την ετήσια ονομαστική παραγωγική δυναμικότητα του Διυλιστηρίου της. Τα λειτουργικά αποτελέσματα της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. για το σύνολο της χρήσης 2020 διαμορφώθηκαν οριακά θετικά σε Ευρώ 3,1 εκατ. Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

 

Για τη χρήση του 2020 τα καθαρά έσοδα της Entersoft ανήλθαν σε 16,57 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,5%, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν για άλλη μια χρονιά μεγάλη αύξηση κατά 47,7% και ανήλθαν σε 4,29 εκ. Ευρώ έναντι 2,91 εκ το 2019. O Όμιλος αύξησε εντυπωσιακά το καθαρό του ταμείο σε πάνω από 7,3 εκ ευρώ πράγμα που του επιτρέπει να χρηματοδοτεί διαρκώς νέες ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο οργανικά όσο και μέσω νέων εξαγορών. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.


21/4/2021

 

ΔΕΗ: Επαναλαμβανόμενο EBITDA €885,8 εκατ. το 2020 έναντι €333,6 εκατ. το 2019 για το σύνολο του Ομίλου, με το αντίστοιχο περιθώριο να αυξάνεται σε 19,1% από 6,8%. Σύμφωνα με την εταιρία, η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται στην βελτίωση του μεικτού περιθωρίου λόγω των μέτρων που ελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2019, καθώς και της μείωσης των τιμών φυσικού αερίου και της χονδρεμπορικής αγοράς, ενώ θετικά επέδρασε και ο χαμηλότερος όγκος εκπομπών C02. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Motor Oil: Σε 6.120,4 εκατ. ευρώ έναντι 9.372,5 εκατ. διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2020, παρουσιάζοντας μείωση κατά 34,70% έναντι του 2019. Σύμφωνα με την εταιρία στην εν λόγω εξέλιξη συνέβαλε η μείωση του μέσου όρου των τιμών των προϊόντων πετρελαίου κατά 37,08%, η ενδυνάμωση του Ευρώ έναντι του Δολαρίου Η.Π.Α. κατά 2,03% και η μείωση του όγκου πωλήσεων κατά 10,12%. (εδώ)

 

Μετά τη χρήση του 2020, στην οποία η πανδημία του κορωνοϊού άφησε βαθιά τα «σημάδια» της, ο όμιλος της Motor Oil εμφανίζεται πιο αισιόδοξος για την τρέχουσα χρήση. Όπως επισημαίνεται στην ετήσια οικονομική έκθεση, «Το 1ο τρίμηνο του 2021 βρίσκεται σε κερδοφόρο πορεία για την εταιρία και τον όμιλο». Εξέλιξη που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι «οι τιμές του πετρελαίου και των προϊόντων έχουν επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα, οι συνθήκες της αγοράς γίνονται ευνοϊκότερες ενώ τα περιθώρια διύλισης και οι όγκοι πωλήσεων εμφανίζουν αυξητική τάση». (εδώ)

 

20/4/2021

 

H Μυτιληναίος Α.Ε εισάγει την Ελλάδα στην νέα εποχή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Έφτασε στην Ελλάδα ο πρώτος αεριοστρόβιλος τύπου HA, της General Electric. Πρόκειται για την «καρδιά» της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο το φυσικό αέριο, που κατασκευάζει η Mytilineos στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας. Ο αεριοστρόβιλος της GE καθιστά τη μονάδα την πιο αποδοτική σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διαβάστε εδώ.

 

19/4/2021

 

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, Citigroup, και HSBC ως Γενικούς Συντονιστές και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ’ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, οι οποίες συναντήσεις θα ξεκινήσουν την 19η Απριλίου 2021. Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας € 500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5,5 ετών. Η Εταιρία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης. (εδώ)

 

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ομίλου Eλλάκτωρ σε CCC+ με αρνητικές προοπτικές προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης S&P σύμφωνα με το Bloomberg. Η υποβάθμιση έρχεται λίγο πριν την κρίσιμη επαναληπτική γενική συνέλευση της 22ας Απριλίου οπότε και θα τεθεί προς έγκριση η πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 120,5 εκατ. ευρώ και της εκταμίευσης του δανείου των 50 εκατ. ευρώ. Εφόσον εγκριθεί η ΑΜΚ η αξιολόγηση θα αλλάξει εκ νέου, με αναβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της εταιρίας. (εδώ)

 

Στην τελική ευθεία η νέα μονάδα φυσικού αερίου της Mytilineos. Στα τέλη του 2021 θα είναι έτοιμη η νέα μονάδα φυσικού αερίου της Mytilineos, στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου Βοιωτίας, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επάρκεια του Συστήματος και στην κάλυψη της ζήτησης που θα απαιτηθεί μετά την απόσυρση λιγνιτικών μονάδων, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης της χώρας. Διαβάστε εδώ.

 

16/4/2021

 

Cenergy: Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ανατίθεται νέο μεγάλο έργο υποθαλάσσιου αγωγού στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Cenergy Holdings ανακοινώνει πως η Σωληνουργεία Κορίνθου, που αποτελεί τον κλάδο σωλήνων χάλυβά της, υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα με την Israel Natural Gas Lines για το υποθαλάσσιο τμήμα ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης μεταξύ των πόλεων Ashdod και Ashkelon. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.


15/4/2021

 

Lamda Development: Στο 98% η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων το 2020 παρά την πανδημία. Επίσης, η Εταιρία πέτυχε, μετά την έναρξη της κρίσης της πανδημίας, να διαπραγματευτεί 80 νέες ή προς ανανέωση συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας με τους ιδίους οικονομικούς όρους, διαφυλάττοντας έτσι την αξία των Εμπορικών Κέντρων. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

O ΑΔΜΗΕ άνοιξε τα χαρτιά του στην παρουσίαση των αναλυτών και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το αναπτυξιακό του πλάνο. Το 2020 η εταιρία έδειξε αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 14,8% στα 286,7 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη 202,5 εκατ. ευρώ (+14,7%). Η αύξηση προέκυψε από την προσθήκη παγίων η οποία ακολούθως αύξησε το ενοίκιο προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. (εδώ)

 

Η MYTILINEOS μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης υπέγραψε σύμβαση με την Operatori i Sistete Transmetimit SH. a. για την ανάπτυξη και κατασκευή Υποσταθμών Υψηλής Τάσης 400kV στη Δημοκρατία της Αλβανίας. Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Αλβανία, το οποίο θα βοηθήσει τη χώρα να συμμετάσχει αποτελεσματικά στο μέλλον στις Ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

 

Διατήρηση της παραγωγής της σε μια πτωτική χρονιά για τον ασφαλιστικό κλάδο και ισχυρή κερδοφορία σημείωσε η Interlife το 2020. Ειδικότερα, η παραγωγή της βορειοελλαδίτικης εταιρίας διαμορφώθηκε στα 68,5 εκατ. ευρώ (οριακά χαμηλότερη από αυτή του 2019) και τα προ φόρων κέρδη της στα 19,65 εκατ. ευρώ (από 25,24 εκατ. το 2019) επηρεασμένα και από την πορεία των επενδυτικών αποτελεσμάτων. (εδώ)

14/4/2021

Aegean: Για κεφάλαιο κίνησης 27 εκατ. ευρώ του KΟΔ. H Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι μετά την απόφασης της Συνέλευσης των ομολογιούχων δανειστών κατά τη συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου 2021, υπεγράφη η σύμβαση τροποποίησης του προγράμματος του κοινού ομολογιακού δανείου ποσού €200.000.000 της Εταιρίας που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μερική αλλαγή χρήσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από το ΚΟΔ. Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

13/4/2021

Η ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΒΕΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής της μονάδας στο Λυγιά Ναυπάκτου. Μέσω της επένδυσης αυτής η εταιρία θα διευρύνει την προϊοντική της γκάμα με την παραγωγή νημάτων compact και θα εκσυγχρονίσει τον υφιστάμενο μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό του κλωστηρίου. Διαβάστε το δελτίο τύπου εδώ.

ΣΙΔΜΑ: Αύξηση πωλήσεων και λειτουργικής κερδοφορίας το 2020. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΙΔΜΑ το 2020 διαμορφώθηκε περίπου στα περσινά επίπεδα. Συγκεκριμένα σε ευρώ 133,3 εκ., έναντι ευρώ 133,7 εκ. το 2019, μειωμένος οριακά κατά 0,3%, επηρεαστεί από την πτώση της μέσης τιμής πώλησης των προϊόντων χάλυβα μέσα στο 2020 κατά 5,2%, σε σχέση με το 2019. Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.