Ο ΓΔ ανακτά σήμερα, Παρ, 14/5/2021, τις 900 μονάδες αλλά όχι και το υψηλό έτους των 911 μονάδων

14 Μαϊου 2021, 15:04 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Αν και λίγο αινιγματική, θα λέγαμε ότι είναι ικανοποιητική η σημερινή συνεδρίαση. Αινιγματική διότι ο ΓΔ διαγράφει αυτή τη στιγμή, 3.00 μμ, μαύρο σώμα κηροπηγίου αφού το άνοιγμα έγινε στις 906 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 902 (+0,34%). Είναι όμως και ικανοποιητική η συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ ανακτά με πρωινό ανοδικό χάσμα τις 900 μονάδες.

Πάντως, το line chart του ΓΔ έχει ανοδικό χαρακτήρα καθώς ο εν λόγω δείκτης κινείται πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και πάνω από τον μέσον άξονα της 30ήμερης διακύμανσής του ενώ διαγράφει κάτι σαν 30ήμερο σχηματισμό κούπας με χερούλι με στροφέα τις 911 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Από ότι φαίνεται το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις αφού ο ΓΔ ούτε διασπά ανοδικά τον αγοραστικό στροφέα των 911 ώστε να κάνουμε αγορές, ούτε καθοδικά τον πωλητικό στροφέα των 875 ώστε να κάνουμε πωλήσεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές υπερτερούν αυτή τη στιγμή οριακά σε αριθμό των καθοδικών ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΛΜΥ, ΙΝΤΚΑ και ΑΡΑΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΑΒΑΚΑ, που χάνει λίγο περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΙΝΤΚΑ η οποία στην είδηση ότι οι δυο θυγατρικές της ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ και ΙΝΤΡΑΚΟΜ DEFENCE τα πηγαίνουν πολύ καλά σήμερα, δέχεται ισχυρό κύμα αγορών με άνοδο περίπου +5% και όγκο λίγο πάνω από 600 χιλ τεμάχια πλησιάζοντας το πρόσφατο υψηλό έτους.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΑΡΑΙΓ με στροφέα τα 5,7 ευρώ και η ΜΟΗ με στροφέα τα 14 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΠΛΑΘ, ΤΙΤ, ΟΤΕ, ΠΛΑΚΡ και ΕΧΑΕ και νέα χαμηλά καμία.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 – 4.30 μμ.