Attica Bank: Δάνεια ως €50.000 για κεφάλαιο κίνησης με ευνοϊκούς όρους

18 Μαϊου 2021, 17:23 | Τράπεζες

Attica Bank: Δάνεια ως €50.000 για κεφάλαιο κίνησης με ευνοϊκούς όρους

Η Attica Bank συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία και επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην στήριξη των πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στους πληττόμενους τομείς, χορηγώντας νέα δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέχρι €50.000, με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους μέσω του Γ΄ Κύκλου του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB).

Η κίνηση στήριξης έρχεται σε συνέχεια της επιτυχούς συμμετοχής της στους προηγούμενους δύο Κύκλους του Προγράμματος Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 της HDB, κατά τους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια κεφαλαίου κίνησης σε ελληνικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους (μικρομεσαίες και μεγάλες) με την εγγύηση σε ποσοστό 80% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Στον Γ’ Κύκλο τα δάνεια θα στοχεύσουν αποκλειστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών όλων των κλάδων της ελληνικής οικονομίας, με τζίρο έως €200.000 για το 2019, καθώς η επιμήκυνση των επιπτώσεων της πανδημίας πλήττει σημαντικά τις επιχειρήσεις αυτές. Θα χορηγηθούν με το ίδιο ποσοστό εγγύησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και με δυνατότητα επιδότησης έως το 100% της προμήθειας εγγύησης. Οι εγγυήσεις της HDB έχουν την ισχύ του Ελληνικού Δημοσίου. Το ανώτατο ύψος δανείου αγγίζει έως το 25% του Κύκλου Εργασιών του 2019 και η διάρκεια του δανείου ανέρχεται έως 5 έτη.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν το αίτημά τους στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.ependyseis.gr/mis, επιλέγοντας την Attica Bank ως την Τράπεζα από την οποία επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν.

 

Πηγή: euro2day.gr