Alpha Bank: Εξελίξεις, στοιχεία και εκτιμήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου

24 Μαϊου 2021, 08:19 | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεν υπήρξε κάτι νεότερο σχετικά με την αμκ της ΑΛΦΑ.

Όμως, αργά χθες το βράδυ, λάβαμε email σχετικά με την αλλαγή της ημερομηνίας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου και την ενημέρωση των αναλυτών, ενέργειες που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για την 27/5/2021.

Και οι δύο ενέργειες επισπεύδονται για σήμερα (24/5) το πρωί: η μεν ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις 9:30 πμ, πριν από το άνοιγμα της αγοράς και η δε ενημέρωση για τις 11:00 πμ.

Κατά την άποψή μας, η ενέργεια αυτή, επιβεβαιώνει ότι, η γνωστοποίηση της αμκ την Παρασκευή, όντως οφείλεται σε διαρροή (από την “Παραπολιτικά”) και ότι η διοίκηση της τράπεζας δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο.

 

Κατά δεύτερο, η επίσπευση και ιδίως η διάθεση για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πριν από το άνοιγμα της αγοράς, γίνεται για να βελτιωθούν οι εντυπώσεις της Παρασκευής, αλλά και για να βελτιωθεί η κατάσταση. Ουδείς επισπεύδει μία ενέργεια για να επιδεινώσει την κατάσταση, αλλά για να τη βελτιώσει.

 

Το γεγονός δε ότι, δεν έχουν μεταβληθεί οι πληροφορίες για τιμή διάθεσης των νέων μετοχών (1,00 ευρώ) καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σημαίνει ότι μάλλον η τελική τιμή θα είναι γύρω από αυτό το νούμερο. Όμως, αυτό δεν είναι ακόμη βέβαιο. Θα μάθουμε μετά τις 11:00 πμ.

 

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν την προσδοκία για βελτίωση της κατάστασης στην εικόνα -και την τιμή- της μετοχής της ΑΛΦΑ.

 

Θα επανέλθουμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Καλή σας μέρα!