Vivartia: Επενδύσεις 3,5 εκατ. σε τρία αεροδρόμια και δύο ΣΕΑ

25 Μαϊου 2021, 14:11 | Ελληνικές Εταιρίες

Vivartia: Επενδύσεις 3,5 εκατ. σε τρία αεροδρόμια και δύο ΣΕΑ

Σε επενδύσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων σημείων εστίασης σε τρία αεροδρόμια και σε δύο σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) προχωρεί η Vivartia, η οποία πλέον βρίσκεται στον έλεγχο του fund CVC Capital. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτού του νέου επενδυτικού προγράμματος θα αναπτυχθούν και καινούργια σήματα και προτάσεις εστίασης για τον καταναλωτή.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων σημείων του ομίλου στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Σαντορίνης και Μυκόνου.

Στο νέο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ο όμιλος θα λειτουργήσει –πλέον των υφιστάμενων– 5 διαφορετικά σήματα-προτάσεις (concepts). Εκτός από το γνωστό Flocafé Espresso Room, παρουσιάζει το νέο Pasteria del Mondo, μια διαφορετική εκδοχή αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, η οποία εκτός από τις κλασικές προτάσεις περιλαμβάνει συνταγές με βάση το κρέας, καθώς και μια πλήρη λίστα κρασιών με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες. Επιπλέον, στο νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» φθάνει το ιταλικό Bistro dei Cavalieri μετά μια επιτυχημένη πορεία στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Μυκόνου. Η γκάμα των σημείων συμπληρώνεται από τα νέα σήματα Fabrica και Seed & Nuts, τα οποία θα διαθέτουν κυρίως αρτοσκευάσματα και υγιεινά σνακ αντιστοίχως.

Για το αεροδρόμιο της Μυκόνου, ο όμιλος έχει σχεδιάσει το νέο πολυτελές resto-bar El Pelicano, με μια ευρεία γκάμα από σνακ με τοπικά υλικά μέχρι ιδιαίτερες γεύσεις σούσι, πρωτότυπα κοκτέιλ, καθώς και αξιόλογη λίστα ελληνικών κρασιών. Πρόκειται για κατάστημα πλήρως εναρμονισμένο με το ιδιαίτερο σχεδιαστικό ύφος του εξωτερικού χώρου του αεροδρομίου, το οποίο θυμίζει περιστερώνα.

Τέλος, στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης παρουσιάζονται δύο νέες προτάσεις: το μοντέρνο resto-bar Bonheur και το ατμοσφαιρικό και πολυτελές κοκτέιλ-εστιατόριο Caldera.

Σημαντική είναι η αναβάθμιση και των δύο ΣΕΑ της νέας οδού στην περιοχή του Σχηματαρίου, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση. Στο ρεύμα προς Λαμία, ο σταθμός φιλοξενεί ένα πλήρως ανακαινισμένο Everest, το εστιατόριο με ελληνική κουζίνα Herbs & Olives και το Forno Luca με ιταλικά σνακ και καφέ. Στο ρεύμα προς Αθήνα, στον σταθμό που αναμένεται να λειτουργήσει ξανά εντός του Ιουνίου θα μπορεί κανείς να βρει ένα εντελώς νέο Goody’s Burger House και τη νέα πρόταση του ομίλου στην κατηγορία του αρτοπωλείου, το Grain de Blé.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων, ο κλάδος εστίασης της Vivartia θα λειτουργεί συνολικά 24 διαφορετικά σήματα-προτάσεις στον τομέα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, ενώ θα διαθέτει 48 σημεία σε αεροδρόμια, 76 σημεία σε ΣΕΑ και 126 σημεία σε επιβατηγά πλοία.

 

Πηγή: kathimerini.gr