Ο ΓΔ συνεχίζει σήμερα (Τρίτη, 25/5/2021) την από 30ημέρου καθοδική τάση

25 Μαϊου 2021, 16:33 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δεν είναι ευχάριστη για τους longs η σημερινή συμπεριφορά του ΓΔ (-0,50%, στις 875 μονάδες, στις 4.30 μμ) καθώς πλησιάζει το χαμηλό κλείσιμο 8 εβδομάδων των 868 μονάδων το οποίο αν σπάσει καθοδικά σε τιμές κλεισίματος, τότε πιθανόν να ενισχυθεί η από τέλη Απριλίου καθοδική τάση.

Ο τραπεζικός τομέας με τα προβλήματά του (τα ακόμα μεγάλα κόκκινα δάνεια και τους πολύ χαμηλοούς ρυθμούς ανάπτυξης του ελληνικού ΑΕΠ) δεν επιτρέπει στο Ελληνικό Χρηματιστήριο να ανακτήσει τα υψηλά διετίας όπως το έχουν ήδη καταφέρει όλα σχεδόν τα δυτικά Χρηματιστήρια.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 68% με μετοχές και 32% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα προχωρήσει σε μερικές πωλήσεις εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το πωλητικό του αγκίστρι (τον πρώτο μετά την καθοδική διάσπαση χαμηλού 20ημέρου τοπικό πυθμένα) των 868 μονάδων.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΦΡΛΚ, ΒΥΤΕ και ΕΤΕ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΑΒΑΞ και ΚΟΥΕΣ, που κερδίζουν περισσότερο του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΛΘ με στροφέα τα 28,5 ευρώ, ΑΡΑΙΓ 5,73 και ΜΟΗ με στροφέα τα 14 ευρώ ενώ τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΜΙΓ με πωλητικό στροφέα τα 0,245 ευρώ, ΠΑΠ τα 2,2, ΓΕΚΤ 9,5 και ΕΛΛ με πωλητικό στροφέα τα 15 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνει μόνον η ΤΕΝΕΡΓ.

ΑΛΦΑ : Κερδίζει αυτή τη στιγμή +1%, στο 1,01 ευρώ δείχνοντας ότι οι περισσότεροι επενδυτές πιθανολογούν σαν τιμή της ΑΜΚ Ιουλίου το 1 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.