Θ. Σκυλακάκης: Λύση με καλή πίστη και διάλογο για τον ΟΛΠ

25 Μαϊου 2021, 16:35 | Εισηγμένες Εταιρίες

Θ. Σκυλακάκης: Λύση με καλή πίστη και διάλογο για τον ΟΛΠ

Στην εξεύρεση λύσης με "καλή πίστη και διάλογο" προσβλέπει η κυβέρνηση για τη διευθέτηση του προβλήματος με τις καθυστερήσεις στις υποχρεωτικές επενδύσεις που έχει αναλάβει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Αυτό επεσήμανε χθες (24/5) στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

Το Capital.gr έχει γράψει πως κυβέρνηση και Cosco βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, καθώς τον προσεχή Αύγουστο εκπνέει η προθεσμία υλοποίησης των υποχρεωτικών επενδύσεων, ύψους 293 εκατ. ευρώ, απαραίτητος όρος για τη μεταβίβαση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στους Κινέζους και το χρονοδιάγραμμα δε θα τηρηθεί.

Κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως "είναι προς το συμφέρον της χώρας να επιδιώκουμε λύσεις με καλή πίστη και διάλογο. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι προτιμότερο να εξαντλούνται αυτές οι προσπάθειες και να μην προσφεύγουμε αυτομάτως ή πολύ γρήγορα σε Διαιτησίες. Το Δημόσιο έχει πικρή πείρα από τέτοιες διαδικασίες, δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερη επιτυχία".

Εάν οι συζητήσεις δεν τελεσφορήσουν, η υπόθεση θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, κι ενώ η Cosco έχει διαμηνύσει ότι οι επενδύσεις έχουν καθυστερήσει με υπαιτιότητα του Δημοσίου και τρίτων.

Πηγές κοντά στον ΟΛΠ επανεβεβαίωσαν πάντως στο Capital.gr την "καλή διάθεση" για μία συναινετική λύση που θα ωφελεί και τις δύο πλευρές.

"Η διαπραγμάτευση, η συζήτηση, ο διάλογος, η καλή πίστη, κύριε Σκυλακάκη, δεν έχει σαν αντικείμενο το να τους δώσετε το 16%, αλλά είναι το πώς θα κρατήσει το ελληνικό Δημόσιο το 16% όσο η Cosco και ο συγκεκριμένος επενδυτής και η συγκεκριμένη διοίκηση δεν κάνει αυτό που οφείλει σήμερα σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις" σχολίασε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Ραγκούσης.

 

Πηγή: capital.gr

Του Γιώργου Γεωργίου