Ο ΓΔ δεν μπορεί ούτε σήμερα (Τετ, 26/5/2021) να αποσπασθεί από τα χαμηλά 8 εβδομάδων

26 Μαϊου 2021, 16:02 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Μετριότατη θεωρούμε την μέχρι τούδε, 3.50 μμ, σημερινή συνεδρίαση λόγω μεγάλης μεταβλητότητας και μαύρου σώματος κηροπηγίου του ΓΔ.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε αισιόδοξα με τον ΓΔ στις 874 μονάδες (+0,80%) του ανοίγματος, γρήγορα ο ίδιος δείκτης σκαρφάλωσε στις 878 μονάδες (+1,20%) και τώρα να διορθώνει στις 871 μονάδες (+0,40% από το χθεσινό κλείσιμο) εμφανίζοντας μικρό μαύρο σώμα κηροπηγίου μεγέθους 0,40%. Ο τζίρος είναι μικρός (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) φανερώνοντας ότι δεν υπάρχουν σοβαρές διανομές μετοχών ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν πολύ μικρή πτώση κοντά στα υψηλά έτους.

Σε μεσοπρόθεσμο (6μηνης κάλυψης) γράφημα, ο ΓΔ δείχνει αδυναμία κινούμενος κοντά στα χαμηλά 40 ημερών κινδυνεύοντας από επιδείνωση του κλίματος σε περίπτωση που διασπάσει καθοδικά το πωλητικό αγκίστρι των 868 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 68% με μετοχές και 32% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα προχωρούσε σε περιορισμένες πωλήσεις μόνον αν ο ΓΔ έκλεινε κάτω από τις 868 μονάδες.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ξεπερνούν οριακά σε αριθμό τις καθοδικές ενώ μόνον μια μετοχή σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και καμία μεγάλη πτώση κάτω του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια την άνοδο της τιμής, το μέγεθος των όγκων και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοια διάκριση.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών ή πωλήσεων με αντίστοιχες διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΑΡΑΙΓ με στροφέα τα 5,75 ευρώ, η ΟΤΟΕΛ τα 7,25 ευρω και η ΚΟΥΕΣ με στροφέα τα 13,2 ευρώ.

Τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων οι ΒΡΙΚ με πωλητικό στροφέα το 1,91 ευρώ και ο ΣΑΡ με πωλ στροφέα τα 8,6 ευρώ .

Η ΑΛΦΑ με καλή άνοδο σήμερα +1,70% έχει πιάσει αισίως τα 1,027 ευρώ δείχνοντας ότι η τιμή ΑΜΚ δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη του 1 ευρώ.

Η ΕΕΕ κινείται πολύ κοντά στο πρόσφατο υψηλό έτους που σημαίνει ότι εν αναμονή κάποιας διόρθωσης ή ύφεσης μερικά κεφάλαια μετακινούνται προς ανθεκτικές στην ύφεση μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.