To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Costamare Participations Plc

27 Μαϊου 2021, 10:21 | Χρηματιστήριο Αθηνών

To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Costamare Participations Plc

To Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε χθες την εταιρεία Costamare Participations Plc με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του εταιρικού της ομολόγου, του πρώτου ομολόγου ποντοπόρου ναυτιλίας στο Χρηματιστήριο. Συνολικά αντλήθηκαν 100.000.000 ευρώ. Το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Γρηγόρης Ζήκος, χτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα  σημαντική επιτυχία διάθεσης της έκδοσης, ευχαρίστησε την Costamare Participations Plc για το ιστορικό βήμα εισαγωγής του πρώτου ομολόγου από τον κλάδο της ναυτιλίας και συνεχάρη τους ανάδοχους για τη συμβολή τους στο εγχείρημα.

«Eυελπιστούμε αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει την αφετηρία και για επόμενες εκδόσεις και εισαγωγές ναυτιλιακών εταιρειών στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ώστε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας στην αναβάθμιση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς», τόνισε από την πλευρά του το εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Costamare Participations Plc Γρηγόρης Ζήκος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ