Ελλάκτωρ: Ιούλιο ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ.

28 Μαϊου 2021, 10:18 | Εισηγμένες Εταιρίες

Ελλάκτωρ: Ιούλιο ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ.

Ζημιές ύψους 9,7 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2021, έναντι ζημιών 1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο κατέγραψε ο κατασκευαστικός βραχίονας του ομίλου Ελλάκτωρ, καταδεικνύοντας αφενός την επιρροή της πανδημίας και των δυσκολιών κατοχύρωσης αποδοτικού έργου και αφετέρου την αποτύπωση του βάρους του τομέα στα ενοποιημένα μεγέθη του ομίλου, καθώς οι συνολικές ζημιές έφθασαν στο α’ τρίμηνο στα 9,9 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η διοίκηση του ομίλου στο πλαίσιο ενημέρωσης των αναλυτών για το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ανάφερε πως το ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ (που αποτελεί το bridge financing έως την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου) έχει βελτιώσει το κεφάλαιο κίνησης της Άκτωρ. Υπενθυμίζεται δε ότι ο κύριος όγκος αυτής (100 εκατ. ευρώ) θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα.

Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις της διοίκησης η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου, εφόσον βεβαίως εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο, το οποίο βρίσκεται προς το παρόν στη φάση προετοιμασίας προς κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πέραν των παραπάνω, η διοίκηση του ομίλου ενημέρωσε για τη δραστική μείωση των εξόδων διοίκησης (αμοιβές στελεχών), οι οποίες κατήλθαν στο χαμηλότερο ύψος των τελευταίων 9 τριμήνων και συγκεκριμένα στα 12 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 24%.

 

Πηγή: euro2day.gr