Tesla: Ανακαλεί εκατοντάδες Model 3 που στάλθηκαν στην Κίνα

03 Ιουνίου 2021, 14:18 | Διεθνείς Αγορές

Περισσότερα από 700 μοντέλα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Model 3 που εισήχθησαν στην Κίνα ανακαλεί η Tesla, όπως δήλωσε την Πέμπτη η ρυθμιστική αρχή της κεντρικής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις ανακλήσεις δεκάδων χιλιάδων οχημάτων της Tesla στην Κίνα και τις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ υπέστη επίσης αυξημένο ρυθμιστικό έλεγχο στην Κίνα τους τελευταίους μήνες μετά από πολλές αρνητικές αναφορές καταναλωτών και μέσων ενημέρωσης σχετικά με αναφορές για πρόβλημα στα φρένα.

Η ανάκληση της Πέμπτης επηρεάζει συνολικά 734 οχήματα που παρήχθησαν το 2019, δήλωσε η κρατική αρχή για τον κανονισμό αγοράς στον ιστότοπό της, επικαλούμενη ένα σχέδιο ανάκλησης που υπέβαλε η Tesla.

Τα αυτοκίνητα είτε έχουν ένα θέμα στη ζώνης ασφαλείας που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης, είτε ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τα ελαστικά που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Η Tesla θα ειδοποιήσει όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων επηρεάζονται και θα πραγματοποιήσει δωρεάν επιθεωρήσεις και επισκευές, ανέφερε η δήλωση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία που εδρεύει στις ΗΠΑ άνοιξε ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη το 2019. Η Tesla άρχισε να παραδίδει αυτοκίνητα Model 3 κατασκευασμένα από την Κίνα στους πελάτες πέρυσι και αυτοκίνητα Model Y από την Κίνα φέτος.

Το Model 3 της Tesla κατατάσσεται μεταξύ των τριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τις καλύτερες πωλήσεις στην ηπειρωτική Κίνα, ξεπερνώντας μοντέλα με παρόμοιες τιμές από κινεζικές νεοσύστατες εταιρείες όπως το Nio. Ωστόσο, ένα οικονομικό αυτοκίνητο που ονομάζεται Wuling Hongguang Mini EV ανέβηκε στην πρώτη θέση τους τελευταίους μήνες.

 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC