Σήμερα, Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021, επιτέλους ο ΓΔ διασπά ανοδικά το υψηλό κλείσιμο έτους των 913 μονάδων

10 Ιουνίου 2021, 10:32 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Με προσοχή παρακολουθούμε την σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει καλή άνοδο +1% (στις 922 μονάδες, στις 4.10 μμ) με καλούς όγκους (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπώντας ανοδικά την έγκυρη (πολλών σημείων επαφής) αντίσταση – υψηλό έτους των 913 μονάδων γεγονός που ισοδυναμεί με σήμα ενίσχυσης μεσοπρόθεσμων μετοχικών θέσεων.

Το σημερινό αγοραστικό σήμα διαθέτει αρκετές επιβεβαιώσεις όπως ικανοποιητικούς όγκους μεγαλύτερους του μέσου όρου των χθεσινών και προχθεσινών, ανοδική την κύρια τάση στο ΧΑ (ΓΔ > ΑΚΜΟ200) αλλά και σε όλα σχεδόν τα διεθνεή χρηματιστήρια και ικανοποιητική άνοδο τιμής του ΓΔ.

Συνεπώς θα αυξήσουμε σήμερα θέσεις ώς εξής :

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 913 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από περίπου 70% σε περίπου 90% αγοράζοντας ΛΑΜΔΑ 3000 τεμάχια, ΕΛΛΑΚΤΩΡ 5000, ΒΙΟ 1000 και ΕΧΑΕ 1000 τεμάχια.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι δύο, οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΛΑΜΔΑ που διασπούν ή τείνουν να διασπάσουν ανοδικά στροφέα – υψηλό τριμήνου, τις οποίες μετοχές σκοπεύουμε να αγοράσουμε σήμερα.

Επίσης, πιθανόν να αγοράσουμε ΒΙΟ 1000 τεμάχια καθώς η μετοχή σήμερα σηκώνει μεγάλους όγκους και ΕΧΑΕ 1000 τεμάχια την οποία θεωρούμε σαν μετοχή αντιπροσωπευτική του ΓΔ.

Αν θέλαμε να αυξήσουμε περαιτέρω την μετοχική μας έκθεση θα εξετάζαμε σήμερα τις, ΟΛΘ, ΚΡΙ και ΜΥΤΙΛ, που βρίσκονται λίγο κάτω από τον στροφέα τους.

Σήματα αγορών ακουμπώντας τον στροφέα τους δίνουν σήμερα οι ΛΑΜΔΑ και ΕΛΛΑΚΤ ενώ λίγο πιο κάτω από τον στροφέα τους βρίσκονται οι, ΟΛΘ, ΕΧΑΕ, ΕΤΕ, ΙΚΤΙΝ και ΜΥΤΙΛ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΠΕΤΡΟ, ΑΛΜΥ και ΟΤΕ, αλλά, αν ο ΓΔ ξεπεράσει το +1% θα εμφανισθούν υψηλά έτους και σε μερικές ακόμη μετοχές.

ΑΛΦΑ : είναι αξιοθαύμαστη καθώς έχει σχεδόν ανακτήσει τα 2/3 της μεγάλης μονοήμερης βύθισης limit down της 21ης Μαίου πλησιάζοντας σήμερα το 1,20 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

---------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.