Ταξίδια εντός ΕΕ: Τονωτική ένεση στον τουρισμό η άρση περιορισμών για εμβολιασμένους

11 Ιουνίου 2021, 14:12 | Ευρωπαϊκή Οικονομία

Ταξίδια εντός ΕΕ: Τονωτική ένεση στον τουρισμό η άρση περιορισμών για εμβολιασμένους

Οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την Παρασκευή τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που έφερε η πανδημία, επιτρέποντας πλέον στους πλήρως εμβολιασμένους να ταξιδεύουν ελεύθερα και τονώνοντας σημαντικά τον τουρισμό προς χώρες όπως η Ελλάδα.

Οι πρέσβεις των 27 κρατών της ΕΕ σφράγισαν με την έγκρισή τους την τροποποιημένη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πριν τουλάχιστον 14 μέρες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν από τη μια χώρα της ΕΕ στην άλλη, όπως αναφέρουν στο πρακτορείο Reuters τρεις Ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Με τη νέα χαλάρωση των μέτρων για τις διασυνοριακές μετακινήσεις εντός της ΕΕ όχι μόνο αίρεται η πρόβλεψη για καραντίνα των πλήρως εμβολιασμένων ταξιδιωτών αλλά και για τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού, αφού θα επιδεικνύουν έγγραφο (σε γραπτή ή ηλεκτρονική μορφή) που θα αποδεικνύει τον εμβολιασμό τους.

Επιπλέον η ΕΕ διευρύνει τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες θεωρείται πλέον ασφαλές να φθάνει κανείς στην Ευρώπη, οι διπλωμάτες ανέφεραν.

Οι περιορισμοί για τους άλλους ταξιδιώτες που έρχονται στην ΕΕ θα εξαρτώνται από τον βαθμό ελέγχου της πανδημίας στη χώρα από όπου προέρχεται ο καθένας.

Την Πέμπτη η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στις επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες θα έχει έτοιμο το πιστοποιητικό Covid, με την ονομασία CovPass.

 

Πηγή: kathimerini.gr